Kako izgleda buket cveća od 500 evra

Otkriva Srbin koji cvetne aranžmane pravi za dvor britanske kraljice.

Današnji gost u Jutarnjem programu Probudi se na televiziji NovaS je bio Nemanja Vorkapić koji je došao iz Londona u kom živi i radi, a pravi cvetne aranžmane i bukete za dvor britanske kraljice Elizabete druge, kuće poznatih, poznate ličnosti i mnoge robne marke visoke mode.

U studiju jutarnjeg programa smo imali prilike da vidimo gomilu cveća i Nemanjinu veštinu izrade jednog buketa čija bi cena bila upravo 500 evra.

„Poenta je da sad ovde napravimo buket koji vas neće mnogo koštati da ga napravite jer vam od cveća trebaju samo ruže, a ostale stvari možete i sami da uberete“, kaže Nemanja.

„Ovde imate i bosiljak, i ruže koje su već malo procvetale, imate i eukaliptus i divlje ruže“, nastavlja sagovornik Jutarnjeg programa.

Uvek je najpametnije koristiti suve elemente koje ćete ređati polako jedan do drugog i tako stvarati raskošan buket koji će i trajati malo duže nego kad bi koristili sveže cveće.

Za kulturu cveće u Velikoj Britaniji, Nemanja kaže da je opšteprisutna i da je morao da nauči da se opusti u cvećarskom smislu jer su kod nas buketi kompaktni i skoro uvek kružno slagani dok su kod njih izgledaju kao da je cveće jednostavno deluje divlje i ludo.

„Naši cvećari najviše greše u tome jer se trude da buketi izgledaju previše namešteno i previše stejdžovano jer u prirodi cveće nije uvek simetrično i uređeno.“

***

Bonus video: Saveti čoveka s najlepšim dvorištem u BG za uređenje terase

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram