Izmišljen je ekran sa kojeg možete da osetite ukus

Izmišljen je ekran sa koga možete da osetite ukus
Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Da li vam je nekad krenula voda na usta dok ste gledali svoju omiljenu emisiju o kuvanju? Možda ste poželeli da odmah okusite obrok koji je voditelj spremao? Verovali ili ne, ova vaša želja bi uskoro mogla postati realnost budući da je izmišljen ekran sa koga možete osetiti ukus.

Pročitajte još:

Homej Mijašita, profesor na Meiđi univerzitetu u Japanu, napravio je izum koji je nazvao Okusite TV. U pitanju je televizijski ekran koji je u stanju da kombinuje ukuse i omogući vam da ih probate direktno sa displeja, u zavisnosti od toga koji se program emituje.

Profesor Mijašita i njegov tim su za sada obezbedili 10 ukusa koji se mogu mešati. Njihov cilj je da ovu paletu ukusa povećaju i tako omoguće ljudima iz svih delova naše planete iskustvo obedovanja u najboljim restoranima na svetu.

Izmišljen je ekran sa koga možete da osetite ukus
Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Korisnici ovih uređaja će takođe biti u prilici da sa interneta skinu različite ukuse jednako jednostavno kao što danas skidaju ili strimuju pesme. Profesor Mijašita veruje da će njegov izum naći svoju primenu u industriji zabave, gde može biti korišćen u kvizovima, ali i za vežbanje somelijera, koji moraju da imaju naročito istančan ukus da bi se bavili svojom profesijom, piše Rojters.

Poledajte u video klipu u produžetku po kom principu radi ovaj neobičan ekran i demonstraciju mogućnosti ovog proizvoda koju su pripremili pronalazači sa Meiđi univerziteta:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram