Vikendica u Sremu koja se zimi pretvara u nežan božićni film

Foto: Jelena Pantović

U decembru televizije preplave božićni filmovi, prepuni lampica, ukrasa, kamina, snega, jelki... Sve to stalo je u jedan topli i ušuškani enterijer vikendice u Surduku, čija je vlasnica Jelena Pantović zaslužna za čaroliju koja vlada unutra.

Kad zakoračite u ovu vikendicu na obali Dunava u Sremu, zaista imate osećaj da ste u nežnoj, romantičnom božićnom filmu.

Pre svega je za takav utisak zaslužna raskošna jelka, sto sa plamenom i kamin, ali i dosta malih, razigranih prazničnih detalja.

Foto: Jelena Pantović
Foto: Jelena Pantović

Jelka je ukrašna skromno, lampicama i crvenim grančicama, ali je dopunjena rustičnim merdevinama i pletenim korpama u koje su naslagana drva.

Garnitura oko toplog stola ušuškana je mnoštvom prekrivača i jastučića u bojama i dezenima praznika: crvenoj, beloj, tamno zelenoj, kariranom.

Foto: Jelena Pantović
Foto: Jelena Pantović

Detalji poput svećnjaka, poklona, kao i poštanskog sandučeta, pažljivo su odabrani i izloženi na pravim mestima.

Kućne biljke su ulepšane lampicama, što je odlična inspiracija za dekor ako nemate jelku.

Foto: Jelena Pantović
Foto: Jelena Pantović

Na policama su takođe simboli praznika u vidu slatkih figurica, koje se zapravo kriju u svakom kutku vikendice.

„Ukrase sam kupovala bukvalno gde god sam stigla, od Kineza, u Jumbu, Emmezeti, Tehno centar Mag, donosila iz inostranstva… Takođe, moja prijateljica Jula ima dar da napravi divne ukrase, pa imam dosta i onih koji su njenih ruku delo“, otkrila je Jelena Pantović za Zadovoljna.rs.

***

Bonus video: Najlepša jezera Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram