Istražili smo gde bi u Beogradu živela Keri Bredšo i koliko bi je to koštalo

keri bredšo stan
Foto: Kate Glicksberg/Cover Images/INSTARimages.com / INSTAR Images / TheImageDirect.com / The Image Direct / Chris Bull / Alamy / Alamy / Jose Perez / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Koji kraj Beograda bi se svideo Keri?

U Njujorku si uvek u potrazi za poslom, dečkom ili stanom – to kaže Keri Bredšo, glavna junakinja serije Seks i grad. I dok kroz epizode ove kultne serije ona traga za onim pravim muškarcem, jedno je fiksno – njen stan na Menhetnu.

Savršeno skockan, šarmantno dizajniran da sve bude podređeno udobnosti, njenom radu od kuće i naravno – odeći.

To Kerino gnezdo na prvi pogled nije posebno veliko, ali daje sve što treba jednoj urbanoj devojci koja živi solo. Centralni deo je prostorija u kojoj je veliki bračni krevet sa izdvojenim kutkom za čitanje, odmaranje. Pored prozora je radni sto, tu je i kuhinja koju Keri, doduše, više koristi kao ostavu, zatim kupatilo i hodnik.

Poseban deo je garderoba puna trendi komada i kultnih Manolo Blanik štikli.

Zanimljivo je da ovaj stan u stvarnosti nije postojao, sve do pre par godina kada su Warner Bros i Airbnb oživeli ovaj prostor. Stvorena je replika za izdavanje za sve one koji bi makar nakratko da osete kako je to biti u kul stanu u staroj zgradi u gradu koji nikad ne spava.

A kako bi to izgledalo u Beogradu?

Kada se povuče paralela između ove dve metropole, Menhetn se obično poredi sa Dorćolom.

Tu je starinski šmek još uvek dobrim delom sačuvan, ulice su uzane, pune drvoreda, u blizini je srce grada, puno je finih restorana i kafića.

Bio bi to neki salonac, recimo, dvosoban, gde bi jedna prostorija mogla da se pretvori u garderobu.

I ako zavirite u oglase, šta dobijate pod tim kriterijumima?

Jedan stan u ponudi je površine 50 kvadrata, na par minuta pešaka od Knez Mihailove ulice, baš kako bi devojka poput Keri volela. Nalazi se u visokom prizemlju, u starogradnji u Ulici cara Uroša.

Stan je kompletno renoviran, potpuno opremljen, a po strukturi dvosoban. Ima odvojenu spavaću sobu i galeriju, koja bi bila idealna za Kerinu odeću.

Cena je 900 evra mesečno.

Drugi oglas kaže ovako – u Kapetan Mišinoj ulici izdaje se trosoban stan od 90 kvadrata u viskom prizemlju. U pitanju je takođe starogradnja, tj. salonac u centru grada. Ima dnevnu sobu sa dve sofe i foteljama, zatim jednu prostranu spavaću sobu, baš kakva je Kerina, kuhinju u kojoj je sve što vam treba, odvojenu trpezariju i terasu.

Renta je 1.000 evra mesečno.

Tu je i jedan stan koji možda nije opremljen po Kerinim parametrima, ali znamo da je kod nekretnina uvek lokacija najbitnija i da se stan da nakandno dizajnirati po želji. U pitanju je trosoban stan od 80 kvadrata u Pančićevoj ulici, na sedmom spratu, sa centralnim grejanjem i dve spavaće sobe. Košta 1.100 evra mesečno.

I ako biste da usput i preživite, znači da ta kirija treba da vam bude do trećine plate, koja bi onda trebalo da bude – minimum 3.000 evra. A ako biste da se stalno vozikate taksijem, pijuckate kosmopoliten po fensi gradskim lokalima i klopate u skupim restoranima kao Keri, verovatno i znatno više.

Na kraju, zanimljivo je dodati da se Keri u jednom trenutku nakon toliko vremena preselila, a pandan tome bio bi neki luks stan na Vračaru ili Novom Beogradu.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram