Ideje kako da za male pare osvežite vaše kupatilo

foto: Martin Barraud / Caia Image / Profimedia

Minimalna ulaganja za kupatilo iz snova!

Kupatilo često završi kao zanemarivana prostorija u našem domu, bez prirodnog svetla, a mnogi imaju problem i sa nedovoljno mesta kako bi ispunili sebi sve želje i opremili kupatilo da izgleda kao iz snova.

Ako maštate o renoviranju kupatila, znate da je to ozbiljan posao koji iziskuje mnogo vremena i još više novca, ali ako realno vašem kupatilu ne trebaju neke velike promene već vam je samo dosadilo i željni ste ga učinite primamljivijim i zabavnijim pogledajte pet ideja pomoću kojih možete da osvežite ovu prostoriju za skoro jedno popodne, a vaš novčanik neće pretrpeti veliku štetu prilikom sređivanja.

Uložite u kvalitetnije zavese za tuširanje i novu podlogu

Zavesa za tuširanje može dati ozbiljan šmek vašem kupatilu i od njega učiniti da izgleda mnogo skuplje nego što to zaista i jeste.

Tako da, nemojte da vas mrzi, nego sledeći put kada treba da promenite zavese za tuširanje uložite malo više vremena i novca i nađite neku kvalitetniju i lepu zavesu, umesto da taj posao obavite kod Kineza za 300 dinara.

Takođe nova podloga za može da unese totalno novi život vašem kupatilu i da izmeni ceo vajb prostora.
Ako ste malo smeliji ne libite se da stavite neku prostirku koja imitira persijskog tepiha ili pirotskog ćilima.

*

Dodajte biljke u vaše kupatilo

Za mnoge biljke koje vole vlagu kupatilo je prava prostorija. Osim toga, pomoći će vam da pročistite i ulepšate prostor, tako da slobodno ubacite zeleniš, videćete kako će kupatilo da vam sine.

Promenite ogleda

Ne biste verovali koliko ovako jednostavna promena može da utiče na doživljaj koje vaše kupatilo ostavlja. Kako je ova prostorija često bez prirodnog svetla imamo utisak da je prostor manji i mračniji nego što zaista jeste, unesite u vaše kupatilo veliko ogledalo koje će dodatno proširiti prostor, a možete da iskoristite priliku i umesto konvencionalnog pravugaonog oblika da izaberete neki interesantniji.

Pozabavite se svetlom

Kako bi kupatilo izgledalo prozračnije i veće neophodno je da se pozabavite sa osvetljenjem, a ono što je važno jeste da bi trebalo da izbegavate belo i neonsko svetlo, ukoliko imate mesta slobodno možete da stavite i neki interesantni luster, a ako nemate, zidne lampe su takođe odličan način za osveteljenje.
Ono što je još važno jeste da bi bilo dobro da ta svetla sarađuju sa ogledalom, odnosno da se nalaze pored ili preko puta ogledala kako bi prostorija dobila na dodatnoj osvetljenosti i širini.

*

Izložite lepe peškire

Vreme je da se rešite svih starih i grubih peškira. Novi peškiri u bojama i šarama koje su u skladu sa već postojećim dizajnom vašeg kupatila će dodatno „poskupeti“ prostoriju, takođe ako imate mesta možete da odredite jedan deo gde će čisti peškiri biti izloženi, ili okačeni i tako dati šmek celoj prostoriji.

*

***

Bonus video: Boemski salonac u kojem je uhvaćen stari duh Zemuna

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram