Baštenski nameštaj poznatih koji i vašu terasu može da pretvori u luks oazu

Dom i dizajn 06. maj 202212:14 > 12:21
Kuća Sindi Kraford u Beverli Hilsu, Foto: MLS / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Vreme je da plastične stolice bacimo u zaborav.

Sve nas zanima kako izgledaju kuće poznatih osoba, a kako kreće toplije vreme i svoje vreme za opuštanje i druženje želimo da provodimo u dvorištima ili na terasama, sigurno je da od njih možemo da pokupimo nekoliko fora.

Vreme je da, svima dobro poznate, plastične stolice ili one drvene na rasklapanje bacimo u zaborav i uložimo u baštenski nameštaj koji će biti ne samo udoban, nego i šik. Što i mi ne bismo uživali kao oni?

Idealan primer je dvorišni aranžman pevačice Sijere i NFL zvezde Rasela Vilsona.

Možda nemamo ovakav pogled kao oni, ali sigurno je da ovaj drveni dvosed sa odgovarajući foteljama možemo naći i mi. Dizajn podseća na onaj koji smo viđali u našim kućama sedamdesetih, a ono što je važno jeste da jastuci za sedenje i naslanjanje budu debili i presvučeni izdržljivim materijalom. Dobra ideja je uložiti i u grejalicu koja može i te kako poslužiti tokom malo hladnijih večeri. Tu su i dva drvena stolića koji imaju funkciju i prostora za skladištenje, a slične možete pronaći i po ceni od 7.499 dinara.

Uvek pažnju privuku i stolići koji funkcionišu kao kamin koji ne samo da stvaraju toplu atmosferu, nego na njima možete i sa decom peći maršmeloue i tako provesti kvalitetno vreme sa njima.

Dvorište Sijare i Rasela Vilsona, Foto: Andrew Webb, Clarity NW/Mega / The Mega Agency / Profimedia

Poznata glavna kuvarica Sandra Li je imala malo drugačiju zamisao – i radi posao.

Svoje dvorište je uredila nameštajem u viktorijanskom stilu koji svaku jutarnju kafu ili večernji koktel pretvara u luksuzno iskustvo. Radi se o jednom trosedu i tri mečing fotelje u bež boji, obrgljene zlatnim okvirima. Stolovi su urađeni u istom stilu, a ne smemo zanemariti ni vanjski kamin u istoj boji kao materijali jastuka.

Sandra Li voli baštenski nameštaj u viktorijanskom stilu, Foto: MLS / Planet / Profimedia

Sindi Kraford je svoj prostor pored bazena uredila u minimalističkom, ali i dalje vrlo udobnom fazonu. Sva velika kauča sa drvenim okvirima smestila je jedan naspram drugog, čija je cena kod nas oko 53.000 dinara. Materijali su bež boje, a na njima ima sasvim dovoljno jastuka da se ušuškaš kao na oblacima na kraju dana. Dodala je i nekoliko manjih jastuka tamnije krem boje, te i jedno ćebence sive boje. Između stolova je kameni prosto za vatru sa širokim okvirom da se na njega može staviti i piće.

Dvorište Sindi Kraford, Foto: MLS / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kendal Džener je učinila sličnu stvar, samo što je ona zaista udobnost ugaone garniture iz dnevne sobe premestila u svoje dvorište, a cena ovog komada je oko 143.000 dinara. Manekenka se odlučila za nameštaj drap boje, a postavka se sastoji, kako smo već pomenuli, iz velike ugaone garniture sa dve odgovarajuće fotelje. Ispod nameštaja možemo primetiti i brodski svetlosive boje, a centralni komad je ponovo prostor za vatru. Takođe, ovaj sto je oivičen i crnim granitom koji svaki eksterijer podiže na viši nivo.

Posebno su interesantni i šareni jastuci koji malo i ‘razbijaju’ prostor, a daju mu taj mladalački i zabavan izgled.

Kendal Džener, Foto: IMP Features / IMP Features / Profimedia

Kod Madone je pak prisutan totalno mediteranski vajb i ona se odlučila za dva dvoseda vrlo interesantnog dizajna, sa dve odgovarajuće stolice. U sredini se nalazi drveni sto koji i vi, kao što je to učinila i kraljica popa, možete ukrasiti sa drvenom činijom u kojoj se može nalazoti voće. Dobra stvar je da sličan sto možete pronaći i kod nas po ceni od 5.999 dinara.

Posebnu pažnju privlače i dva taburea napravljena od panjeva od drveta, sasvim dovoljno obrađenih da su udobni za sedenje, a opet sasvim dovoljno prirodnog izgleda da ovom aranžmanu daju totalno ležeran vajb.

Madonina kuća u Los Anđelesu, Foto: IMP Features / IMP Features / Profimedia

Kardašijani su već poznati po tome koliko im dobro izgledaju sve kuće, čak i vikendice, te smo često imali priliku da slike njihovih domova prelistavamo u najmodernijih magazinima o dizajnu enterijera. Ni ova kuća u blizini jezera Taho nije izdala naša očekivanja.

Fenomenalnu drvenu kuću upotpunila je i terasa od drveta sa ogradom urađenom od stakla. Ovaj prostor sa savršenim pogledom uređen je sa dvosedom i foteljom sive boje, a pored se nalazi mali okrugli sto od betona vrlo interesantnog dizajna. Iza su smeštene i dve ležaljke, kao i još jedan betonski sto ovalnog oblika, tako da za svačije preferencije ima mesta – i za one koji žele da sede i da se druže, kao i za one koji žele da se opruže uz neku dobru knjigu. Ovakav komplet za sedenje ima kod nas i za 145.000 dinara.

Vikendica Kardašijana, Foto: See caption for byline /MEGA / The Mega Agency / Profimedia

I na kraju, penthaus Bele Hadid je definitivno san snova. Terasa je oivičena drvenom ogradom pored koje je zasađena ukrasna trava. Popločan pod prekriven je tamnosivim tepihom baš tamo gde je prostor za sedenje. Ona često organizuje druženja sa svojim prijateljima, kojih ima mnogo, te je zato izabrala veliku sofu svetlo sive boje. Tu su i četiri fotelje nešto svetlije boje, koje kod nas mogu da se nađu i za 5.000 dinara, kao i dve tapacirane klupe. Definitivno pažnju privlači i veliki centralni komad – kameni blok koji je obrađen tako da bude sto čiji dizajn sve češće viđamo.

U drugom planu možemo videti i sto za ručavanje sa osam presvučenih stolica, što je odlična varijanta ukoliko nakon večere na vazduhu želite da zamenite koktelom na sofi, tako da je terasu njujorškog penthausa definitivno uspela da pretvori u oazu.

Penthaus Bele Hadid, Foto: IMP Features / IMP Features / Profimedia

***

Bonus video: Saveti čoveka s najlepšim dvorištem u BG za uređenje terase

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram