Feng šui kaže da je ovo biljka sreće koja privlači novac u kuću kao magnet

Foto: Shutterstock

Staro verovanje.

Znate li koja biljka po feng šuiju privlači novac u dom? A ne samo finansijsku sreću, već i sreću uopšte. Prema drevnoj kineskoj nauci koja se bavi odnosom čoveka sa prostorom i kosmičkom energijom, veruje se da Srećni bambus ili Dracaena Sanderian donosi prosperitet u kuću.

Ova čudesna biljka poznata je još i po nazivima vodeni bambus, biljka milosti ili sanderova dracena.

Iako izgleda kao bambus, ona nije u istoj porodici kao pravi bambus. Vrlo je dekorativna – ima duge ravne mesnate stabljike iz kojih niču dugački listovi.

Stabljike su nalik bambusu i mogu biti velike, ali se prema feng shuiju preporučuju kraće varijacije biljke.

Kako Srećni bambus privlači novac?

Foto: Shutterstock

Ako ovu biljku stavite na pravo mesto u domu, biće pravi magnet za pozitivnu energiju.

Prema feng šuiju stabljika bambusa ima različita značenja kada je reč o privlačenju bogatstva.

Veruje se da 3 stabljike predstavljaju sreću, bogatstvo i dug život, 5 ili 6 stabljika donose novac i dobru sudbinu, a 7 stabljika mogu simbolizovati dobro zdravlje. Naime, postavljanjem bambusa u severoistočni deo doma ili kancelarije, aktivira se bogatstvo i finansije. U istočnoj strani doma veruje se da privlači zdravlje.

Da biste se brinuli o svom srećnom bambusu, redovno orezujte stabljike. Ovo će pomoći da se energija usmeri nazad u stabljiku i da raste zdravo lišće. Povremeno orezivanje i držanje u malim saksijama pomoći će u ograničavanju visine.

Srećni bambus obično se prodaje u staklenim posudama ili teglama ispunjenim kamenjem i vodom.

Budući da po feng šuiju donosi sreću, prosperitet i bogatstvo, Srećni bambus je omiljena sobna biljka, koju možete naći u kancelarijama, salonima, stanovima i slično. Ali da bi njegov ‘či’ bio efektan, trebalo bi da ga dobijete kao poklon, a ne da ga kupite sami.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram