Detalji koji mogu da upropaste vrhunski sređene stanove

Foto:shutterstock

Desi se da čistite stan ceo dan, a ipak sve deluje neuredno. Tajna je u detaljima, sitnicama koje nisu bitne na prvi pogled, ali mogu da upropaste svaki enterijer.

Pretrpana radna ploča

Prva stvar koju vidite kad u uđete u kuhinju je radna površina. Ako je na njoj previše stvari, delovaće neuredno i prljavo. Pritom, ako je ploča natrpana stvarima, teško ćete moći da je održavate čistom. Zato sklonite sve ono što vam ne treba, a ostalo rasporedite po fiokama i policama.

Sušač za sudove

Čak iako je sudopera uvek čista, držač za sušenje sudova ume da pokvari utisak. Ako nije čist i ako je pun kamenca, delovaće ružno, a i biće izvor bakterija. Takođe, pazite na sunđerčiće jer su oni pravo leglo bakterija.

Zavesa za kadu

U kupatilu je uvek vlažno, što je odlična sredina za razvoj bakterija i buđi. Kadu i lavabo redovno ribamo, ali desi se da zaboravimo na zavesicu za kadu. A baš na njoj ima dosta bacila. Stavite je u mašinu za veš i odmah raširenu okačite natrag – tako će se najbolje osušiti.

Kućne biljke

Nažalost, kućne biljke dosta skupljaju prašinu. Zato, čak i ako je saksija čista, lišće moće biti prljavo. Istuširajte svoje biljke povremeno ili im obrišite listove i sve će opet biti dobro.

Šupljine u prozorima

Oprali ste prozore, ali nije lako doći do svih šupljina i ćoškova u stolariji. Ipak, potrudite se i zavucite krpu svuda, u suprotnom prozori neće delovati čisto. U tome mogu da pomognu i tanje uže četkice.

Lajsne parketa

Često ih zaboravimo, ali deluje vrlo neuredno kad su lajsne prašnjave. Dobra stvar u svemu je što možete da angažujete decu da ih očiste – nije teško za njih, a dobro je za radne navike, pišu na sajtu Bright Side.

Ventilacione rešetke

Kroz njih stalno prolazi vazduh i pune su prašine. Obično ih je lako skinuti, oprati i vratiti. Možete da ih očistiite i usisivačem, posebno one delobve koje nije lako dohvatiti.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram