Detalj za uređenje stana ili kuće koji nikad neće zastareti

Mermer je uvek odličan izbor Foto:Shutterstock

Ukoliko renovirate ili gradite svoj dom, jedan materijal je uvek dobar izbor. Dizajneri enterijera smatraju da baš nikada neće zastariti i prestati da bude jedan od najpoželjnijih trendova. U pitanju je mermer.

„Mermer je poput crne boje: bezvremenski je, šik i uvek će biti u trendu“, kaže dizajnerka En Kokoski.

„Pogledajte samo pariške katedrale i crkve od pre stotina godina. Njihovi mermerni podovi i zidovi podnose test vremena i estetski i tehnički“, kaže dizajnerka Lindzi Tod za Apartment Therapy.

Mermer besprekorno dopunjuje mnoge druge elemente doma.

„Kombinovanje mermera sa drugim teksturama i bojama zaista može poboljšati celokupan dizajn bilo kog prostora“, kaže dizajner Džejmi King.

Nije važno da li se dekor vašeg stana ili kuće oslanja na tradicionalni ili moderni stil, jer se mermer uklapa u sve. Dolazi u svim bojama i varijacijama, što znači da je pogodan materijal za uklapanje u prostor, bez obzira na estetski dizajn.

Takođe, zapravo je dobro to što nas njegova visoka cena sprečava da ga koristimo u velikim količinama.

„Ugradite ga u svoj dom u vidu detalja, poput mermernih polica, ukrasnih mermernih predmeta ili u vidu pomoćnog stola“, kaže dizajnerka Kortni Semplajner.

Šta god da sebi priuštite, neosporno je da će predmeti ili detalji od mermera zaista dugo trajati – a to je ono što želimo kada je reč o životnom prostoru.

*

*

***

Bonus video: Bulibik – kružne zgrade Rusije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram