Bakina kuća na Braču nalazi se tik uz more i vraća u najbolje vreme stare Jugoslavije

Brač
Foto: Andrej Safaric / Alamy / Alamy / Profimedia

Bakina letnja kuća nalazi se u jednoj od najlepših uvala na Braču.

Obrubljen čarobnim uvalama i prekriven šumama borova i čempresa, Brač je jedno od najlepših hrvatskih ostrva. Na pomen letovanja, volimo da se prisetimo detinjstva i bezbrižnih dana kada smo većinu vremena proveli u moru sve dok nam se prsti ne bi smežurali, a usne poplavele.

Nakon kupanja najslađe je bilo pojesti sladoled ili lubenicu. Jedinstven je to ‘miris’ detinjstva koji nostalgično vraća u prošlost. Zato takva letovanja imaju onu svoju lepu notu i poseban značaj.

None Fanny’s Summer House nalazi se u najlepšoj uvali na zapadnoj strani ostrva Brača, u mestu Bobovišća na moru. Izgrađena je sredinom 60-ih godina prošlog veka kao porodična kuća za odmor, a potpuno je renovirana 2020. godine u modernističkom stilu.

Moderan enterijer, prirodni materijali, dezeni i boje svakako pridonose bezbrižnoj i pozitivnoj atmosferi i vraćaju baš u te, ranije pomenute, dane detinjstva.

Budući da je kuća izgrađena na velikom šumskom terenu uz more, intiman i miran odmor je garantovan, piše Journal.hr.

Enterijer s dozom stila 60-ih

Kuća se sastoji od dve odvojene stambene jedinice, svaka je opremljena kuhinjom i kupatilom, dok su spoljni prostori zajednički.

Svaki prostor uređen je s posebnom pažnjom, pokušavajući da oživi vedar duh šezdesetih godina prošlog veka, što možete primetiti i na nekim originalnim komadima nameštaja koji su sačuvani svih ovih godina.

Na imanju se nalazi i letnja kuhinja s roštiljem, terasa za odmor, a budući da se nalazi u blizini mora, nesmetano se može uživati u popodnevnom upijanju zraka sunca.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram