6 najlepših terasa u Srbiji koje su nam inspiracija za ovo proleće

Foto: Tanja Sovulj, Maša Kinđer, Dušica Trnavac

Uređenje terase jedan je od najlepših prolećnih poslova jer znamo da nas posle napornog rada očekuje najlepše zadovoljstvo - uživanje u ličnoj oazi koju smo kreirali po svojoj meri. Izdvajamo najlepše terase u domovima u Srbiji koje nas inspirišu ovog proleća.

Bilo da su površine od samo dva kvadrata ili su u pitanju prostrane verande, ove terase su pune cveća i nebičnih desena, sa pažljivo biranom dekoracijom i obiljem prirodnih materijala. U njima se stvara dojam baš kakav treba da vlada u ovom delu životnog prostora – ušuškano, toplo, opuštajuće. Pogledajte predloge koje smo izdvojili za vas.

Maša Kinđer

Maša Kinđer
Foto: Maša Kinđer

Mašina terasa je posebna priča. Mala, a ogromna. I za uživanje, i za druženje, i za kafu, i knjigu. Zelena oaza.

„Mnogo smo ponosni na nju, pošto smo svašta uradili ne bismo li je prilagodili našim potrebama. Pre svega, stavili smo linoleum na pod da bismo postigli taj šik izgled nekih davnih vremena. Od stalne postavke tu su još i tenda i trščani zastor na balkonskoj ogradi da bismo se zaštitili od sunca s obzirom na to da je stan zapadno orijentisan. Mobilijar se menjao kako su se menjale naše potrebe i tako zadovoljio onu funkcionalnost koju stalno pominjem“, objasnila je svojevremeno Maša Kinđer za Zadovoljnu.

Tanja Sovulj

Foto: Privatna arhiva

„Htela sam da na terasi dočaram ušukanost malog vrta ili kutka dvorišta, da što više izgleda kao da sam u prirodi ili kod bake na selu. Baka, na primer, ne bi posadila začine u neku fensi saksiju nego upravo u konzervu koju već ima u kući, time sam se i ja vodila. Ako je na terasi sve novo, sve iste boje, zategnuto tip-top, imam utisak da ležim u izlogu, a ne u vrtu“, objašnjava Tanja Sovulj iz Novog Sada koja ima jedan od najlepših stanova među enterijer influenserkama u Srbiji.

Dušica Trnavac

Foto: Privatna Arhiva/Dušica Trnavac

„Dimenzije terase su ono što je bilo najizazovnije jer je jako dugačka (preko 3,5 m), a ne šira od 90 cm, tako da sam odmah znala da želim neku škrinjicu koja će iskoristiti i to malo prostora na najbolji mogući način. Ja sam skicirala i farbala, suprug napravio i ostalo smo dopunjavali vremenom. Zeleni zidić smo dodali ovog leta i nastao je slučajno. Ja sam želela malo boje i života u tom delu, a budući da mi se dopada taj stil i da smo imali ostatke materijala od nekih predhodnih projekata, vrlo brzo smo sve izmerili, zalepili i na kraju obojili u po meni divnu zelenu“, ispričala je Dušica Trnavac za Zadovoljnu kako je nastao ovaj kutak u njihovom renoviranom stanu starom 60 godina.

Dajana Gajić

„Mi na našoj terasi pravimo piknik svaki dan, kafići nam ne trebaju“, kaže Dajana Gajić, mama dva dečaka koju smo upoznali pre nekoliko godina kad je njena terasa ušla u finale izbora za najlepši balkon, koji je organizovalo neformalno udruženje „Enterijer priče“. Svaki kutak njenog doma odiše porodičnom toplinom, a njena terasa baš je dobro opisana ovom rečenicom – kao mesto koje nećete želeti da napustite.

Jelena Kolarov

Jelena Kolarov je enterijer entuzijastkinja čiji profil obožavamo da pratimo. Bilo da se radi o njenom beogradskom stanu ili vikendici u Draževcu, svaki kutak će vas oduševiti. A boho vibracije, romantika i hedonizam su lajtmotivi njenog stila uređenja.

Ivana Popović

View this post on Instagram

A post shared by Ivana Popović (@mali_iv)

Dizajnerka Ivana Popović poznatija je na mrežama kao Mali Iv, a njen video kako sama na svojoj vračarskoj lođi postavlja pločice prikupio je više miliona pregleda. U ovom kutku dominiraju sunce, biljke, boje i njene mačke koje su apsolutne gospodarice Ivaninog malog, ali savršeno skockanog stana.

Ivana Čuvardić

Foto: Privatna arhiva

Ivana Čuvardić ima jednu od najlepših terasa u Novom Sadu. Ona je za naš portal otkrila šta se sve nalazi u njenim saksijama, koliko vremena posvećuje biljkama, šta sve od cveća, biljaka i začina možete saditi na gradskim terasama, kao i nekoliko trikova za mirišljavu baštu koji će vam biti zlata vredni.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram