5 ideja srpskih arhitekata za kuhinju kao iz magazina

Foto: PhotoAlto / Profimedia

Od ovih fotografija ćete sigurno dobiti inspiraciju.

Ukoliko ste se rešili na to da renovirate vašu staru kuhinju već do sada znate da je to veliki posao.

Optimalna opcija je da angažujete nekog arhitektu koji bi najbolje umeo da iskoristi prostor, pobrine se za funkcionalnost, kao i za vaše estetske zahteve. Kada su ideje u pitanju, evo nekoliko fotografija kuhinja iza kojih stoje srpske arhitekte, koje mogu da vam posluže kao inspiracija.

Ovakvo idejno rešenje bi bilo odlično ukoliko je prostor koji želite da renovirate mali i u njemu nemate dovoljno mesta.

SGA, arhitektonski studio iz Novog Sada se ovde poigrao sa pametno iskorišćenim malim prostorom i tamno plavom bojom nameštaja koja će biti hit ove sezone.

Uz plavu boju odlično su došle pločice neobičnog dizajna kako bi dale energiju čitavoj kuhinji.

Ukoliko je vaša kuhinja velika i imate prostora i mnogo dnevne svetlosti možda će vam se dopasti ovakav dizajn open concept kuhinje i trpezarije.

Zemljani tonovi i drvo se odlično uklapaju u svaki prostor, a posebno će za oko zapasti onima koji uživaju u minimalističkom dizajnu.

Studio Projektart takođe ima odličan primer dobro iskorišćenog prostora za ljubitelje minimalističkih enterijera.

U ovom slučaju radi se o beloj kuhinji u kojoj ima dosta prirodnog svetla, a od kuhinjskih elemenata su korišćeni oni koji dolaze bez dodatnih drški za otvaranje koje bi samo narušavale estetski doživljaj.

Evo i primera kuhinje jednog stana na Voždovcu.

U njoj su bele pločice vešto vizuelno razbijene gornjim elementima i gornjim delovima zidova u plavozelenoj nijansi.

Uz sve to savršeno ide nameštaj svetle boje drveta koji dodatno prostoru daje na prozračnosti.

Ako ste fan rustičnog dizajna, sigurno će vam se dopasti ova kuhinja, pažljivo odrađena da podseća na onu bakinu iz vašeg detinjstva.

Ovde se radi o klasičnoj kuhinji u prostoriji odvojenoj vratima od ostatka stana, a vintage dizajn nameštaja i pločica joj posebno daju na toplini, iako je u prostoru korišćena svetla nijansa zelene boje.

***

Bonus video: Boemski salonac u kojem je uhvaćen stari duh Zemuna

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram