Genijalna ideja za mali stan – kako da smestiš troje dece u jednu sobicu

Foto: Casa Kids

Inspirišite se fenomenalnim krevetom na dva sprata.

Dizajnerska kompanija iz Bruklina, Casa Kids, koja se bavi dizajniranjem dečijih soba i generalno soba po meri, osmislila je zanimljiv krevet u kojem može da spava troje dece. Osim prostora za spavanje ovaj komad nameštaja sadrži i mnoštvo prostora za skladištenje. Pogledajte kako to izgleda:

Foto: Casa Kids

Ovaj krevet na dva sprata, dizajniran je tako da svako dete ima svoj kutak, a završnica u beloj boji u kombinaciji sa drvetom, usmerena je na očuvanje moderne i svetle atmosfere u sobi, piše Gradnja.

Do drugog i trećeg kreveta vode sa svake strane zasebne stepenice, u koje su ugrađene duboke fioke. Zbog oblika stepeništa u formi slova L, stvoren je prostor i za ugradnju manjeg garderobera. Kako bi se prostor dobio svetla, ploča iznad garderobera je delimično ošupljena, ispunjena pleksiglasom pa je tako omogućeno propuštanje dnevne svetlost bez ugrožavanja stabilnosti konstrukcije.

Foto: Casa Kids

Konzolno fiksirane table služe kao noćni stočići za držanje čaše sa vodom, knjige ili lampe, pa se deca sa viših kreveta ne moraju spuštati niz stepenice, ako na primer ožedne u toku noći.

***

Bonus video: Boemski salonac u kojem je uhvaćen stari duh Zemuna

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram