Žene otkrile zašto planiraju porođaj u skladu sa horoskopom

Foto: Shutterstock

Svet je zahvatio novi trend u roditeljstvu - buduće mame i tate pažljivo planiraju trudnoću kako bi im dete bilo željenog horoskopskog znaka.

Navodi se primer žene Makenzi Voren, Vodolije u 30-im godinama, koja živi u Severnoj Karolini. Ona je priznala da su se ona i njen muž nadali da će njihovo prvo dete biti Škorpija, kao i otac.

Par je prestao da koristi kontracepciju u tačno planirano vreme, ali njihova ćerka je rano rođena i na kraju je postala Vaga.

„Odložili smo pokušaj za sledeće dete za mesec dana, nadajući se da ćemo izbeći Ribu“, rekla je Voren, pošto se po horoskopu Vodolija i Škorpija ne slažu dobro s Ribom.

Bili su uspešni – njihov sin je Vodolija, kao i njegova mama.

Foto: Shutterstock

Zbog svakodnevnog stresa sa svih strana, nije ni čudo što se neki roditelji okreću astrologiji u nadi da će ublažiti deo tih anksioznosti, piše Vice.

„Budući roditelji su pod velikim stresom. Oni žele da obezbede najbolje moguće ishode za svoje dete, ali osećaju da je mnogo toga van njihove kontrole“, objašnjava je Ajana Vilard, predavačica psihologije na Univerzitetu Brunel u Londonu.

„Takva vrsta neizvesnosti čini ljude veoma uznemirenim, posebno kada su ulozi visoki — a to je budući uspeh i dobrobit deteta. Pokušaj uticaja na astrološki znak deteta pomaže roditeljima da se osećaju kao da imaju više kontrole nad situacijom“, rekla je ona.

Čak i ljudi koji su skeptični prema astrologiji, uzimaju to u obzir kada razmišljaju o svojoj deci, za svaki slučaj. Barbara VanDenburg, Vodolija i urednica koja živi u Finiksu u Arizoni, rekla je da će se ozbiljno potruditi da ne rodi Devicu, ako se ikada bude odlučila da ima decu.

„Ne mogu da poreknem da me je svaka Devica koju poznajem nervira, kao da žive u paralelnom svetu kome ne mogu da pristupim niti da razumem“, rekla je.

„Nisam religiozna, ne verujem u duhove, sklona sam da mislim da za većinu stvari postoji racionalno objašnjenje. Ali racionalno, uzimajući u obzir dokaze – Device mi idu na živce u većem procentu od drugih znakova“, dodaje.

Foto:Shutterstock

Suzan Deges-Vajt, profesorka roditeljskog savetovanja na Univerzitetu Severni Ilinois, specijalizovana za periode tranzicije kao što je planiranje bebe, istakla je:

„Dešava se da, kada čitamo o osobinama astrološkog znaka, mnogo toga se shvata pristrasno. Vidimo da određeni znak ima osobine koje nam se sviđaju kod osobe — na primer orijentisana ka cilju, strpljiva, zabavna, itd. — i onda zamišljamo kako bi bilo lepo da je naše dete takvo“, pojašnjava.

Džordžija Endruz, Strelac i programerka koja živi u Tahou u Kaliforniji, rekla je da je njena majka zakazala carski rez za određeno doba dana kako bi njen podznak bio Vodolija.

„Da sam rođena ujutru, bila bih nezavisna i dobila bih još par prideva o svojoj ličnosti. A da sam rođena popodne, imali bismo blisku vezu i još par stvari. U osnovi je izabrala jutro i srećna je zbog toga“.

Endruz je rekla da je nezavisna, jaka volja prirode Vodolije u podznaku istinita, napominjući da je prošle godine kupila sopstveni stan.

Iako Endruz gleda na mamino astrološko donošenje odluka uglavnom kao na zabavnu anegdotu, ipak je potpuno razume.

„Učinila je to zato što je mislila da će tako biti bolje za mene, i teško je osporiti to“.

***

Bonus video: Šajlo Džoli Pit – Ćerka Anđeline Džoli je najslobodnije dete Holivuda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram