Tori Speling mesecima nije znala zašto su joj deca bolesna, sad ima važnu poruku za sve roditelje

Tori Speling Foto:PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia/Screenshot/torispelling

Svi se vrtimo mesecima u ovoj neprekidnoj spirali bolesti. Razboli se. Ozdravi. Opet se razboli.

Kad su nedavno završili u hitnoj pomoći zbog bolesti njene dece, Tori Speling je napokon shvatila zbog čega su njena deca toliko bolesna poslednjih meseci. Radi se o problemu koji mnogi ignorišu, a zapravo predstavlja veliku opasnost po zdravlje ako se zanemari – buđ.

Zvezda nekadašnje hit serije Beverly Hills podelila je s pratiocima da su njena deca već mesecima bolesna, i to s različitim simptomima, odnosno svako je dete imalo neke svoje probleme. Do sada nisu uspeli da povežu o čemu se radi, ali se pri poslednjoj poseti lekaru jednostavno sve složilo i otkrilo širu sliku. Kriva je buđ koju su otkrili u kući koju iznajmljuju, ali je nisu dovoljno ozbiljno shvatali.

„Razgovarajmo o buđi…“ započela je Spelling svoju dugačku objavu uz fotografije njene dece s hitnog prijema. „Evo nas opet u hitnoj pomoći. Svi se vrtimo mesecima u ovoj neprekidnoj spirali bolesti. Razboli se. Ozdravi. Opet se razboli. Neko sam vreme mislila… pa, to se dešava kada imaš malu decu u školi, stalno donose bolesti kući.“

Kad je shvatila da su joj deca više kod kuće bolesna nego u školi, odlučila je da ponovno razmisliti o svemu, sagleda širu sliku i istraži šta se događa. Speling je rekla da su njen 10-godišnji sin Fin i 6-godišnji Bo bili tako bolesni da su spavali ceo dan i osećali su vrtoglavicu dok su stajali. Znala je, kaže, da se dešava nešto veće, nešto zbog čega su svi stalno bolesni.

„Infekcije zbog plesni, jeste li to ikad iskusili? Samo se stalno razboljevate, jedna infekcija za drugom. Infekcije disajnog sistema. Ekstremna alergija, kao i osip na koži mog jadnog Fina. Dok danas sedimo ovde u Hitnoj svima uzimaju briseve, a prvo Finu sa streptokokom u grlu i visokom temperaturom. Sad znamo da ta kuća nije za život, da je opasna.“

Tori Speling ima petoro dece sa suprugom Dinom Mekdermotom, a sad će, kaže, pored tog što se oseća bolesno i kao da bi samo ležala i spavala, morati da napusti njihov dom i to pod hitno.

Inače, buđ može biti zaista opasna za zdravlje, a nastaje na mestima gde ima previše vlage. Neke vrste plesni razmnožavaju se već na temperaturama iznad 65 do 70 odsto vlage, dok će vlažnost iznad 80 odsto bez izuzetka dovesti do stvaranja buđi kroz neko vreme. Spore plesni lako putuju vazduhom, a kada ih je puno, mogu izazvati alergijske simptome slične peludnoj alergiji. Osim alergijske reakcije, plesan može izazvati napad astme, kao i niz drugih bolesti – gljivične infekcije disajnih puteva, upalu pluća, glavobolje, gubitak pamćenja. Ako kod kuće uočite buđ, vrlo je važno rešiti je se što pre, piše miss7mama.

***

Bonus video: Halo beba vodič: Šesti mesec bebinog života

Pratite nas i na društvenim mrežama: