TikTok trik da zaustavite napad besa kod deteta, bez vikanja

Foto:Shutterstock

Na društvenoj mreži TikTok postao je popularan trik jedne mame kojim uspeva da umiri svoje dete kad dobije napad besa. Mnogi roditelji svedoče da je ovo daleko bolje i prihvatljivije od vikanja.

Već je dobro poznato da nije preporučjivo da roditelj uzvrati istom merom kad njihovo dete spopadne izliv besa, iako često imaju poriv za tim, piše Bebac.

Vikanje može samo da pogorša situaciju, dok je nežniji pristup delotvorniji i prihvatljiviji deci.

Jedna mama je upravo to u potvrdila, objavom videa na TikToku, u kom je prikazala kako je uspela da u samo nekoliko sekundi zaustavi izliv besa, ili tzv. tantrum, kod svog deteta.

U objavljenom snimku se vidi kako njen dvogodišnji dečak počinje da se uzrujava. Ona ga sasvim smirena podstiče da sedne na pod i nekoliko puta duboko udahne i izdahne. Kada se dovoljno smirio, mogao je da objasni šta je želeo, ali je tek tada to mogao i da dobije.

@bareyoursoul

Reply to @bareyoursoul how to handle a tantrum! Our most viral video?❤️ #peacefulparenting #toddlertantrums #mindfulmoms #wegotthis #ChipsGotTalent

♬ original sound – BareYourSoul

„Kad je napunio dve godine, počela sam tako da radim s njim, kako bih mu pomogla da prođe kroz tantrume“ objasnila je ova mama, zbog čega su je mnogi roditelji i pratioci na toj društvenoj mreži pohvalili zbog nežnog pristupa i strpljenja.

Jeste li vi već ovako nešto pokušali?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram