Tata iz Srbije „uspeo kao roditelj“ i postao hit

Knjižara
Ilustracija; Foto: Anton Novoderezhkin / TASS / Profimedia

Ima roditelja koji vole da se pohvale uspesima dece. Neki na mrežama na kraju školske godine vole da podele slike knjižica svojih malih odlikaša, a jedan tata na Tviteru je otišao korak dalje, posle čega su ga zasuli komičnim komentarima.

Svaki roditelj ima neko svoje merilo uspeha kad su pitanju deca. Tvit jednog tate iz Srbije je izazvao gomilu urnebesnih komentara.

„Ćerka(13) sama uzela da čita Dostojevskog. Uspeo sam kao roditelj“, napisao je on.

Ispod njegovog tvita je brzo osvanulo više od 100 komentara. I dok su mu neki čestitali, bilo je i onih koje je njegova objava inspirisala.

„Dan moje kćeri (9) je protekao ovako: nakon 2h vežbanja na klaviru (od 05:00 do 07:00) prelazi na Ničea. Ovo joj je 7. čitanje Osvita, kaže da skroz drugačije doživljava sada nego kada je prvi put čitala pre 5 godina. Posle doručka u salonu u istočnom krilu naše vile odlazi na odmor. Opušta um uz partiju šaha sa svojim instruktorom iz Norveške. Magnus Karlsen je toliko strpljiv i posvećen a naša Klarica je prosto zaluđena ovom igrom. Posle ručka koji ove nedelje mora da protekne uz Edvarda Griga, naša Klara se posvećuje matematici i fizici.

Danas je na redu bila Bernulijeva jednačina. Smatram da je više od 3 sata „igranja“ sa jednačinama bilo previše ali Klara jednostavno nije želela da se odvoji od stola u svojoj radnoj sobi.

Srećom, tada je došao njen trener, a Klara je još prošle nedelje obećala Morisu da će 200m istčati za manje od 22 sekunde tako da smo supruga i ja, kao i naša posluga prisustvovali obaranju rekorda naše male sportske dvorane koju imamo na imanju.

Klara nije bila raspoložena za društvo nakon toga, želela je da joj Jakobove kapice budu servirane u stakleniku uz film njenog omiljenog reditelja – Ingmara Bergmana. „Sedmi pečat“ je uvek oraspoloži a to je meni i supruzi Stojanki ipak najvažnije“, jedan je od najduhovitijih komentara.

Pročitajte još:

Bilo je i drugih.

„Moj sin je sa 10 krenuo da resava kvadraturu kruga. Rekao sam mu da je to emisija na rts-u. Uspio sam kao roditelj“, „Moj klinac u obdaništu čitao Kafku“, „Moj sin sa 4 godine predaje u školi klavir“, „Moja ćerka parafrazira Dostojevskog od kad je napunila 18 meseci, čitala ga dok smo pokušavali da joj promenimo pampers..uspeli smo u promeni pampersa“, „Što ne poče s nečim lakšim, fazon Kant – Kritika čistog uma“.

*

*

I sve bi bilo slatko i okej, baš kao i tvit tate koji je ponosan što mu ćerka ne gleda rijalitije nego voli da čita, da se ispod nisu našli i zluradi komentari tipa „glupo“, ali i razni drugi koji su ga upozorili da je požurila, da bi bio još bolji roditelj kad bi joj rekao da je prerano za Dostojevskog jer on „nije primeren ni za srednjoškolce a kamoli za decu od 13 godina“ i preporučili mu šta ćerka treba da čita.

Svako ima mišljenje. Posebno na Tviteru.

*

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram