Svaka uspešna žena ima isti problem s mužem. Ova moćna direktorka daje recept kako da ga rešite

Indra
Foto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

Indra Nuji je bila izvršna direktorka Pepsija i otkrila je koje dve stvari u životu svake žene su u najvećem konfliktu i ko najviše zbog toga ispašta. Kako pomiriti karijeru i majčinstvo?

Bivša izvršna direktorka kompanije PepsiCo, Indra Nuji, govorila je o tome kako se (ne)uklapa karijera u majčinstvo, kao i ko najviše trpi u životu poslovno uspešne žene i majke.

Foto: Paul Morigi / Getty images / Profimedia

„Biološki sat i karijerni sat su u potpunosti u konfliktu međusobno.

Onda kada bi trebalo da imaš decu, trebalo bi da gradiš i karijeru. Baš dok napreduješ u karijeri na višu poziciju – tvoja deca te trebaju jer su sada tinejdžeri. Važna si im u tom periodu.
U isto vreme – i tvoj muž postaje tinejdžer! Pa si i njemu potrebna!

Majčinstvo, odnosno – ostajanje kod kuće i ispunjavanje uloge domaćice i majke, uvek je bio posao sa punim radnim vremenom.

Direktorka u kompaniji je kao tri posla sa punim radnim vremenom – u jednom. Kako ćeš uskladiti sve? Kako sve postići? Jednostavno – ne možeš.

Ali, osoba koja u tom slučaju najviše ispašta je – vaš muž. Tu nema dileme.

Meni moj muž kaže: ‘Znaš šta je na tvojoj listi? PepsiCo. PepsiCo. PepsiCo. Naše dvoje dece. Pa tvoja mama. A negde na samom dnu te liste sam ja.’

Postoji dva načina na koji se može gledati na to – zato budi srećan što se nalaziš na mojoj listi”, rekla mu je ona, a prenosi sajt Detinjarije.

View this post on Instagram

A post shared by @ubgamedia

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram