Suzana je rodila bebu od 6,4 kg, a ove njene reči posle porođaja su nasmejale Srbiju

Porođaj počeo prirodnim putem, ali zbog veličine dečaka, lekari su porodili majku na carski rez.

„Kako se prave bebe od šećera il sna“, glasi stih jedne pesme naše poznate grupe. Ne, one se prave iz ljubavi, a mali – veliki Pavle je dokaz, budući da je na svet došao težak 6 kilograma i 420 grama, dug 68 centimetara.

Njegova majka Suzana Kučina stara je svega 27 godina. Ona kaže za naš portal da su joj lekari prilikom kontrola rekli da je veliki mališan, ali nije ni slutila da će biti skoro dvaput veći od dvoje dece koje je ranije rodila. Mama kaže da je u pitanju treća – sreća.

„Znali smo da je krupnija beba u pitanju, procenjivali su mališana na četiri do 4,5 kilograma. Iznenadila sam se kada su me probudili iz anestezije i rekli koliko je težak“, sa osmehom priča mama Suzana.

Foto:Nova

U šali dodaje da uskoro mora da mu se sprema ranac za školu, a ta njena izjava je zasmejala Srbiju.

Prema njenim rečima, bolovi su se javili u subotu, u poslepodnevnim satima.

„Sama trudnoća je tekla uredno, poslednjih mesec dana je bilo malih problemčića, ali smo pregurali. Kada sam osetila kontrakcije, javila sam se u bolnicu. Pavle je bio mnogo visoko u stomaku, a lekari su odlučili da se porođaj obavi carskim rezom“, objašnjava Suzana Kučina.

Foto:Nova

Izuzetnu pohvalu uputila je sestrama, babicama i lekarima koji su napravili veliko delo. Mi smo zatekli sestru Nevenu kako se brine o njoj sa velikim zadovoljstvom.

„Oni su divni i ljubazni. Dosta mi pomažu. Pre Pavla sam rodila dečaka, koji ima 7,5 i ćerku staru pet godina. Jedva čekaju da izađemo iz porodilišta kako bi ga mazili i ljubili“, priča ova Gornjomilanovčanka.

Napominje da je Pavle mažen i pažen od bata i seke još dok je bio u stomaku. Na naše pitanje da li će biti malo ljubomore Suzana negira. Porodica će biti tu da pomogne, svi jedva čekaju da ga vide, ističe naša sagovornica.

„Pavle nije plačljiva beba, za sada je miran, nadam se da će tako i ostati“, zaključila je ona za naš portal napomenuvši da su i prvo dvoje dece bili veoma dobri kada su se rodili.

Porođaj su obavili specijalisti ginekologije i akušerstva, doktori Dragan Perišić i Vladislav Vasić uz pomoć anesteziologa, babica i medicinskih sestara.

„Pavle je definitivno najveća beba koja je rođena u našem porodilištu što je i za mene bilo veliko iznenađenje“, priča dr Vasić. Prema njegovim rečima, trudnica je došla u porodilište 5. avgusta u večernjim satima sa bolovima, a porođaj je započet prirodnim putem.

„Stimulisali smo je, ali nije napredovao. Bio sam dežuran i video da se radi o krupnom plodu. Zato smo se odlučili na carski rez. Operacija i postoperativni tok teku sasvim dobro i za par dana će oboje kući“, kaže dr Vasić.

On napominje da je prosek težine beba oko tri i po kilograma, a jedna od krupnijih koja je rođena u gornjomilanovačkoj opštini je oko bila pet kilograma, pre nekoliko godina.

„Dakle Pavle je najveći. Bebe ovakve težine su u drugom ili trećem mesecu. Najvažnije je da je sve proteklo kako treba, a njih dvoje će uskoro kući“, zaključuje dr Vladislav Vasić.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram