Sud naredio ljubavnici da vrati sve što je investirano u nju

Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ljubavnici je kupio dva stana i automobil.

Kineski sud naložio je ljubavnici oženjenog muškarca da njegovoj supruzi mora da nadoknadi štetu i isplatiti joj 3,79 miliona juana, odnosno nešto više od pola miliona evra, prenosi „South China Morning Post“.

Prema dokumentima koje je objavio Narodni sud u Liaoningu, žena prezimena Li tužila je suparnicu pod pseudonimom Ksiaoksia, a slučaj je privukao veliku pažnju u Kini jer je retkost da žena zahteva povraćaj „investicije“ uložene u vanbračnog partnera.

Drugim rečima, Li je praktično zatražila sav novac koji je neverni muškarac prosleđivao ljubavnici, i to od 2008. godine, sve otkako je počeo da vodi paralelan život.

Li i njen suprug u brak su uplovili 1991. godine, a da tu nešto ne štima, Li je otkrila pre dve godine kada je saznala da novac ne ide isključivo u njihovo domaćinstvo, prenosi „Xiaoxiang Morning Herald“.

Njen muž je tada priznao svoju vezu s drugom ženom i otkrio da imaju desetogodišnjeg sina. Osim što joj je slao gotovinu, ljubavnici je kupio dva stana i automobil.

Budući da je sud u svojoj presudi zaključio da nijedna strana u braku ne može da troši zajedničku imovinu bez pristanka partnera, ljubavnici je naloženo da vrati navedeni iznos.

Inače, Ksiaoksia je izjavila ispred suda da je i ona tu ispala žrtva, te da ju je prevrtljivi muškarac slagao kada joj je rekao da je razveden. Istakla je da ga je nagovarala da je oženi i službeno registruje njihovu zajednicu, ali i dodala da je on odugovlačio po tom pitanju koristeći razne izgovore.

Kako god okrenuli, utvrđeno je da je preljubnik povredio prava supruge i da je njegov odnos s ljubavnicom bio „protivan javnim običajima“, a što pravnim sledom znači i da nije bio zaštićen zakonom.

Ksiaoksia sada ima opciju da pokrene poseban slučaj i tuži muškarca za alimentaciju.

***

BONUS VIDEO: Svi frajeri Adrijane Lime

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram