Strašna poruka iz roditeljske vajber grupe o deci i maskama

roditelji i nastavnici
Foto:EPA-EFE/TINO ROMANO

Društvenim mrežama odnedavno kruži jedna prilično uznemirijuća fotografija iz koje se dobrim delom vidi šta se zapravo dešava oko nas i kuda idemo u ovoj pandemiji – roditelji u porukama učiteljicu obaveštavaju da im deca neće nositi maske u školi.

Koliko se vidi iz fotografije jedne vajber grupe, najmanje 15 roditelja je učiteljici pisalo da njihovo dete od sutradan neće više u školu s maskom, kao i da ih učiteljica ne primorava na to.

Antivakseri, roditelji, maske, maska, protest
Foto: Printscreen/reddit

Inicijator svega je bila jedna majka koja je prva kazala kako njena ćerka više neće nositi masku u školu i da je pričala i sa drugim nezadovoljnim roditeljima. Da su saglasni s njom, videlo se odmah jer se većina njih iz razreda nadovezala i potvrdila isto – da njihovo dete neće više nositi masku.

Prva strana priče su roditelji koje ne zanima da li će njihova deca, iako možda nemaju simptome, dalje širiti virus na vršnjake, na starije, i da to može da bude pogubno po nekog.

S druge strane – činjenica je da svuda svakodnevno viđaju kršenje epidemioloških mera – na utakmicama, slavljima, u gradskom prevozu, tržnim centrima, gde se, po svemu sudeći, virus najviše i prenosi.

Možda bi sa svakodnevnim porastom novoobolelih od kovida svi zajedno ipak trebalo da se podsetimo gde nas je do sada dovelo odustajanje od neophodnih mera. Gde bismo stigli kad bismo se svi jednostavno prepustili stihiji onih koji misle da maske nisu potrebne?

A bolnice opet prelaze u kovid sistem i ni običan pregled ne možete da obavite normalno. Ni vi, ni vaša deca… Mislite o tome.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: DAN MAJKE TROJKI