Lekcija dece iz BG škola o maskama, koroni i životu uopšte

Decak i devojcica pricaju o maskama u skoli
Foto: N1

Odrasli često zaborave koliko mogu da nauče od dece - ova predivna anketa podseća nas koliko su mališani divni, ali i jako mudri.

Prvi septembar ove godine u dečijem sećanju ostaće upamćen po maskama i zlom koronavirusu.

Pročitajte još:

Polazak u školu prate ozbiljna pravila: prilikom dolaska potrebno je da se deca pridržavaju propisane distance, da obavezno nose maske, dezinfikuju ruke i prođu kroz dezobarijeru s obe noge.

U holu škole nema zadržavanja, a posebna pravila važe i za stepenište: desna strana je za penjanje, leva je za silaženje – dok je dozvoljena distanca pet stepenika. Ruke se moraju definfikovati ako se deca uhvate za gelender.

Tek kad uđu učionicu đaci smeju da skinu maske, a časovi im traju pola sata. Maske se nose i na malom odmoru, kada je dozvoljeno posetiti toalet, gde mora da postoji uputstvo za pranje ruku. Na velikom odmoru od sada se dezinfikuju i provetravaju učionice. Đacima je ostalo da se raduju časovima fizičkog, koji će biti održavani napolju kad god je to moguće, uz poštovanje bezbedne distance.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

I dok su odrasle ova pravila zbunjivala i sluđivala, najvažnije je ipak pitati decu kako se njima sve ovo čini. To je uradila ekipa N1 televizije, a odgovori koje smo čuli od malih đaka potpuno su nas razoružali i oduševili.

Uostalom, najbolje je da sami čujete kako to deca rezonuju o koronavirusu – obećavamo vam da zvuče pametnije nego mnogi odrasli.

Pogledajte:

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram