Starija sam od svoje sestre bliznakinje tri godine, evo kako je to moguće

bliznakinje
Foto: Youtube/Michel Janse

Zahvaljujući razvoju savremenih metoda potpomognute oplodnje, i 'čuda' su u medicini postala moguća pa se in vitro oplodnja smatra najvećim dostignućem.

In vitro oplodnja pomogla je brojnim ženama da se ostvare kao majke u situacijama kada se to činilo nemogućim.

Iako postupak nije jednostavan, u završnici vodi do željene trudnoće koju mnogi nazivaju čudesnom. Međutim, priča ovih sestara dokazuje da je pojam čuda daleko veći nego što se čini na prvi pogled.

Mišel Džensi na TikToku je objasnila da je začeta In Vitro postupkom, a potom je odlučila podeliti svoju i sestrinu priču, prenosi The Sun.

@michel.c.janse we are 3 years apart but technically twins. 😅 #fyp ♬ original sound - Tik Toker

„Mene su prvu implantirali, a sestra je bila zamrznuta tri godine i rodila se 2000“, započinje Mišel njihovu priču i objašnjava kako su ona i sestra začete 1996. godine, pa su samim tim bliznakinje. Međutim, roditelji su odlučili da će ih roditi u različito vreme.

Bliznakinje
Foto: Youtube/Michel Janse

Budući da joj se sestra rodila kasnije, to znači da je Mišel tri godine starija od svoje biološke blizankinje. Za nauku nema granica.

Priča se tu ne završava i postaje još zanimljivija. Mišel je otkrila da ona i sestra nisu jedini embrioni.

„Moji roditelji, 25 godina posle, još čuvaju jedan par naših blizanaca. Ako bismo želele, mogle bismo iskoristiti te embrione za rođenje naših blizanaca“, objašnjava Mišel.

Kaže kako su njihovi roditelji zamrzli oplođene jajne ćelije i sada, 25 godina posle, Mišel i njena sestra mogle bi ih implantirati u svoju matericu i roditi svoje blizance.

Video je postao viralan i dostigao više od 1,6 miliona pregleda. Pratioci su bili šokirani njihovom pričom.

„Neverovatno je pomisliti kako je jedna od vas bila zamrznuta tri godine“, komentariše jedna tiktokerka.

„Ovaj ceo koncept me oborio s nogu“, nastavlja druga.

„Čekaj, neko je upravo objasnio da bi mogao roditi svog blizanca? Nauka je neverovatna“, komentirao je treći, a prenosi 24sata.hr.

***

Bonus video: Tata na porođaju u GAK Zemun

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram