Šta znači predivno starinsko ime koje je Anđelka Prpić dala ćerki

Anđelka Prpić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Decenijama je bilo u zapećku na našim prostorima, poslednjih godina vraća se u modu.

Anđelka Prpić se porodila, a ćerki je dala ime Čarna, kako se zvao lik koji je tumačila u seriji „Žene sa Dedinja“.

Devojčica stiže u dom u kojem glumica živi sa partnerom Markom i svojim sinom iz prvog braka, Jakšom.

Poslednjih godina sve je više roditelja na balkanskim prostorima koji svojim devojčicama daju ime Čarna jer je efektno, kratko, zvučno i lako se pamti.

Anđelka Prpić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Veruje se da je ovo ime nastalo od prideva čarna, što znači crna i mahom su ga dobijale devojčice koje su na rođenju imale gustu crnu kosicu.

Po drugom tumačenju, ime Čarna u prenesenom značenju je „ona koja očarava“, „ona koja opčinjava“, „ona koja koje čarobna“.

Čarna je jedno od retkih ženskih imena za koje ne postoji nadimak.

Inače, Anđelkin ljubavni život je i dalje glavna tema u medijima od kada se rastala od bivšeg muža pre tri godine, s kojim je, kako kaže, i dalje u dobrim odnosima.

„Mene umiruje i čini me bezbrižnom to što smo Dario i ja zadržali dobre odnose, ja održavam kontakte s njegovim tatom i sestrom, on sa mojim roditeljima i bratom. Mi više nismo ljubavni par, ali smo roditelji i prijatelji, i to ćemo biti zauvek. Nadam se da ćemo biti sve bolji u tim drugim ulogama. Naš sin Jakša srećan je što ima živog, zdravog i za njega veoma zainteresovanog oca. Tu se ništa nije promenilo i to je najvažnije“, istakla je Anđelka u jednom intervjuu.

***

Bonus video: Jelena Đoković – Šta me je privuklo konceptu svesnog roditeljstva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram