Šta vreme detetovog odlaska u krevet govori o roditeljima

Deca spavaju
Foto: Alfio Roberto Silvestro / Panthermedia / Profimedia

Svaka porodica je za sebe.

Neki roditelji pomno paze na sat i njihova deca moraju da budu u krevetu u tačno određeno vreme. S druge strane, ima roditelja koji se uopšte ne zamaraju rasporedom za spavanje. Ono što funkcioniše za jednu porodicu, ne znači da će funkcionisati za drugu, a budući da je na roditeljima da odluče u koje vreme njihova deca idu na spavanje s obzirom na njihov životni stil, ne postoji „pogrešno“ vreme za odlazak u krevet.

Naravno, za osude nema mesta, ali uvek možemo da dođemo do nekih pretpostavki, zabave radi. Upravo to je i uradila Miss Mama. Zato pročitajte šta vreme detetovog odlaska u krevet govori o vama:

Ako dete spava u 18 sati ili ranije

Vi ste verovatno najpreciznija vrsta roditelja. Neki bi vas nazvali drugačije, ali zapravo vam zavide. Kada kažete da će ručak biti u 14.15, vi zaista mislite na 14.15. Verovatno imate dobru štednju, budući da sve uvek dobro isplanirate i organizujete. Vi nemate problema s gledanjem najdraže serije koja počinje u 20.00 jer je vaš mališan do tada u dubokom snu, a vi ste sve drugo obavili. Verovatno većina nas ima šta da nauči od vas.

Ako dete ide da spava između 19 i 20 sati

Vi ste onaj roditelj koji broji minute. Takođe verovatno niste „TV roditelj“ i vaša deca misle da je jogurt sladoled. Vi ste jutarnja osoba i razbuđujete se uz miris jake kafe, a vaša deca nikad ne kasne u školu.

Ako dete ide da spava između 20 i 21 sat

Vi ste vrsta onih „urođenih roditelja“. Puštate umirujuću muziku kad je vreme za spavanje i možda i dalje dojite starije dete dok ga uspavljujete. Ne brinete se oko sitnica. Vaše dete jednostavno je prirodno spremno za krevet oko 20.30. Čini se da sve imate pod kontrolom, ali bez imalo napora.

Ako dete ide da spava između 21 i 23 sata

Vi ste liberalni roditelj i vaša porodica često uživa u naručenoj hrani jer niko nije preveliki ljubitelj kuvanja. Vaša deca čak gledaju neke serije s vama i kod vas nema onog ‘ne možeš to da jedeš, prekasno je’. Svako dete će poželeti da prespava u vašem domu.

Ako dete ide da spava nakon 23 sata

Kod vas je sve spontano i sve prolazi. Ne zamarate se stvarima poput vremena za spavanje, jer danas i sutra će vaše dete zaspati oko 23 sata, a prekosutra možda već oko 21.00. Da li je uopšte važno?

***

Bonus video: Kome poveravamo decu na čuvanje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram