Snimak porođaja na Youtubeu koji sve žene treba da vide

snimak porođaja
Snimak porođaja; Foto: Printscreen/YouTube/Legaci Allong

Influenserka Legaci Along (24) rodila je treće dete sama, u svojoj kadi, bez pomoći i bilo kakvih lekova za ublažavanje bola, a usput napravila i snimak porođaja koji je pogledan više od 700.000 puta.

Legaci je snimak porođaja objavila na YouTubeu u martu, kako kaže, sa ciljem da osnaži žene iz celog sveta.

„Htela sam da svi koje zanima saznaju šta se događa, kakav je osećaj i koliko je moguće biti miran. Porođaj je osnažujući. Nakon toga shvatite da možete bilo šta“, kaže Legaci. „Želim da žene shvate da imaju izbor kad je porođaj u pitanju. Naravno, objaviti to na YouTubeu nosi svoje izazove. Prvenstveno je trebalo pobrinuti se da nema golotinje“, ističe mama trojice dečaka – četvorogodišnjeg Prinsa, dvogodišnjeg Romea i bebe Hiroa, čije je rođenje zabeleženo snimkom.

„Čak i prvo dete sam rodila bez lekova i bila sam smirena. Babice su bile impresionirane“, priseća se Legaci, koja danas ima svoju firmu koja nudi virtualne dule. Za eventualne neupućene, dule su žene koje pomažu i podrška su kroz trudnoću, porođaj i postporođajnu stvarnost. Paralelno, od 2016. Legaci se bavi snimanjem videa za YouTube.

Pročitajte još:

U početku je davala savete o trudnoći i porođaju, a kad je ostala drugi put trudna dokumentovala je trudnoću. Sina Romea je rodila 2017, kaže da je drugi porođaj bio lakši od prvog jer je znala šta da očekuje. Ponovno je zatrudnela početkom 2019, ali je pobacila u 12. nedelji trudnoće – i taj deo svog života podelila je s pratiocima.

„Lekari nisu znali zašto se to dogodilo. Nisam htela ništa da krijem, tako da sam pravila i snimke o toj temi, iako mi je i danas teško da ih gledam. Ali nisam to radila zbog sebe, nego zbog drugih“, pojasnila je.

Samo mesec dana kasnije saznala je da je ponovno trudna. Ovog puta vest nije delila do trećeg meseca trudnoće, koja je dobro prošla, kao i porođaj koji je izvela sama 12. januara 2020, piše Index.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram