Škola koja je zabranila mobilne telefone sad moli roditelje još jednu stvar

Foto: MNStudio / Alamy / Alamy / Profimedia

Škola koja uvodi promene.

Osnovna škola „Branko Radičević“ iz Uljme, koja je među prvima zabranila mobilne telefone učenicima na časovima, sada je uputila novu molbu roditeljima dece.

„Članovi kolektiva u našoj školi, roditelji i članovi Školskog odbora konstatovali su pojavu stvaranja nepotrebne gužve prilikom dolaska i odlaska dece u školu. Gužvu stvaraju automobili kojim roditelji dovoze i odvoze decu u školu.

Tim povodom mole se roditelji da imaju poverenja u svoju decu te ih puste da idu u školu pešaka, lepše je i korisnije za zdrav razvoj deteta, njegovu samostalnost i društvenost.

Ako pak nekom prilikom moraju da dovezu, ili odvezu dete iz škole, mole se da koriste polukružni parking preko puta škole, parking kod ambulante, pošte. Unapred zahvalni, članovi Nastavničkog veća, Školskog odbora i direktorka Olivera Klarić“, glasi molba.

Objava je naišla na odobravanje mnogih roditelja koji su se složili da deci ništa neće faliti ako idu pešaka do škole.

„Svaka čast. Tako i treba, šta im fali da idu pešaka. Nisu se rodili u kolima“, „Svaka čast sve pohvale za direktorku škole“, „Šaljite decu pešaka nije im škola preko sveta“, glase neki od komentara.

***

Bonus video: Kome poveravamo decu na čuvanje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram