Servis za bebe i roditelje koji dokazuje da su Nemačka i Srbija dva sveta

Beba
Foto: Andreas Keuchel / Alamy / Profimedia

Besplatna pomoć mladim roditeljima.

Korisnica Tvitera Dara Fields nedavno je objavila interesantan podatak na svom nalogu.

Naime, u Nemačkoj, u Berlinu postoji usluga hitne pomoći bebama koje plaču -“Abulanta za uplakane bebe”.

Inače osim u Nemačkoj ova usluga se nudi u raznim delovima Evrope. Sve u cilju da se iscrpljenim roditeljima novorođenčadi olakša život. Lako je shvatiti zašto bi takva usluga odjeknula svuda.

“U Berlinu postoji Hitna pomoć za uplakane bebe. Ako vaša beba previše plače, a vi ste previše iscrpljeni, oni dolaze kod vas, proveravaju vas emocionalno i daju vam savete.”

Osim u Nemačkoj, usluga koja se zove “Schreibaby Ambulanza”, što u prevodu znači “Ambulanta za uplakane bebe”, dostupna je i u Austriji, Švajcarskoj i Luksemburgu i nije stvarna služba hitne pomoći.

Na njihovoj oficijalnoj web stranici se govori o “očajanju, strahu i iscrpljenosti“ koju porodilja često oseća dok pokušava da uravnoteži sopstveni fizički oporavak sa novorođenčetom koje plače. Njihov cilj je da pruže trenutnu kriznu podršku.

Kada dođe “Crybaby Ambulanta“, roditelji su u mogućnosti da se distanciraju od plakanja bebe, nauče nove i inovativne načine za brigu o jedinstvenim potrebama deteta, kao i da istraže nove mehanizme suočavanja da se izvuku iz onoga što ova kompanija naziva “spirala stresa“.

“Bebi Ambulanta” nije samo za roditelje novorođenčadi. Roditelji dece uzrasta 0-3 godine mogu da iskoriste ovu divnu uslugu—socijalni radnici, nastavnici i psiholozi koji tamo rade nude opšte obrazovne savete za roditelje dece ove starosne grupe.

Roditelji uče o snu pored ishrane i ponašanja i bilo čega drugog što bi moglo doprineti stresu i iscrpljenosti onih sa tako malom decom, piše Motherly.

***

Bonus video: Tata na porođaju u GAK Zemun

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

InstagramU Berlinu postoji hitna pomoć za bebe koje plaču celu noć