Savet „Ace Informacije“ koji treba da čuje svaki roditelj u Srbiji – naročito oni koji ponavljaju „moje dete, moje dete“

Ovo je jedna veoma važna lekcija.

Strahinja Ćalović se godinama krio iza izuzetno popularnog satiričnog profila Aca Informacija. Ovaj stručnjak za digitalni marketing u međuvremenu je napravio još jedan sjajan profil na društvenim mrežama – Tatin dnevnik, na kojem svakodnevno zasmejava roditelje u celom regionu, a neretko sa njima deli i izuzetno korisne savete iz svakodnevnog života.

Strahinja Ćalović i njegova supruga Marija možda su i najpoznatiji roditelji-influenseri u Srbiji, mama i tata Višnje (5) i Vukana (6), a proteklog vikenda su bili gosti u najnovijoj epizodi podcasta Mamamazjanija u kojem su, između ostalog, podelili veoma korisnu lekciju koja se tiče zaljubljenosti u svoju decu i hvaljenja dece na sva usta.

Evo šta su o tome kazali:

“Što se tiče zaljubljenosti u decu, naravno da smo svi zaljubljeni u svoju decu. Ali ja nisam da se to javno eksponira. Ja nisam za to da se deci priča da su oni najbolji, najlepši, najsjajniji, najpametniji. Isto nisam za to da se ka spoljniom svetu komunicira, uopšte ne pričam sad o javnom delu posla, nego I sa prijateljima. Okej ako neko misli da je vaše dete super, nadareno, pametno, šta god, to je lepo, ali mi je nekako nepristojno da vi o tome pričate, to je kao da pričate o sebi, jer je dete deo vas. Ja stalno deci pričam I kad se nešto pohvale, kažem im: Ko se hvali, sam se kvari.”

A onda je njegova supruga dodala da im, s druge strane, kad god nešto dobro urade oni kažu: “Super si to uradio.” Smatra da je njoj u detinjstvu izostala podrška rodiztelja da joj stave do znanja da je dovoljno dobra u tome što radi, te da joj je falilo samopouzdanje.

“Ja sam samopuzdanje kasno stekla. Tek nakon fakulteta moždsa. Uvek sam mislila da nisam dovoljno dobra i da su drugi bolji od mene… Zato se trudim da Vukanu i Višnji svakog dana kažem I da ih mnogo volim, i da su oni super i da super rade nešto, ali ne pretetrujemo. Kažemo Vukanu da je nešto dobro uradio, ali ne da mu sad kažemo kako si dobro popio vodu.”

Podsećamo, Marija i Strahinja Ćalović su oboje visokoobrazovani i rade u struci, ali u novoj Mamazjaniji gostuju u ulozi koju im je, pre svega, doneo njihov hobi, ljubav prema deci i porodici, ali i kreativnost, koja je morala negde da se pokaže, pa se rodio, sasvim slučajno, novi posao – influenserski, u kojem su glavni glumci i mali „šefovi“, niko drugi do njihova deca, Višnja (5) i Vukan (6), zvezde interneta.

Ćalovići priznaju da ne snimaju i ne objavljuju baš svaki trenutak. One najintimnije, tople porodične momente, ostavljaju za sebe, ali njihovi brojni pratioci, kojih je iz dana u dan sve više, često imaju utisak da su deo porodice Ćalović, a sa njihovom decom rastu, i oni im, neretko, ulepšaju tmuran dan. O „Tatinom dnevniku“, koji gotovo u stopu prati Vukana i Višnju, njihove urnebesne, dečje šale, avanture, izjave, ideje, zaključke, pričaju Marija i Strahinja, u novoj Mamazjaniji.

Mamazjaniju premijerno gledamo svake subote u 20 sati na portalu Zadovoljna.rs, a epizode će na ostalim platformama biti dostupne već u nedelju narednog dana, u 8 ujutro, i to na YouTube kanalu Nova Video i podcast platformama Soundcloud, Castbox, Podcast.rs, Spotify i Stitcher, kada se u pretrazi upiše Nova.rs.

***

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram