Najlepša deca na svetu u kandžama pohlepnih roditelja

Tilan Blondu
Foto: Olivier Huitel / Crystal Pictures / Crystal pictures / Profimedia

Ako je vaše dete prelepo, velike su šanse da će postati zvezda društvenih mreža. To donosi popularnost koja je mač sa dve oštrice - nekada i sami roditelji zaborave da su njihova "posebna" deca ipak samo deca.

Postoje dva primera lepe dece čiji su roditelji davali diskutabilne izjave za medije. Svima je zajedničko isto – kada se prisebnost roditelja koji deci otvaraju naloge na društvenim mrežama dovede u pitanje, oni odgovaraju da su klinci baš to želeli.

Da li dete zaista može da razume šta sve predstavljaju društvene mreže i kako će im izmeniti detinjstvo? Sumnjamo u to – a slučajevi ovih devojčica to potvrđuju.

Tilan Blondo

Ova Francuskinja danas ima 19 godina, ali i dalje ostaje najpoznatija „najlepša devojčica sveta“. Mediji je prate od malih nogu, a kontroverzni momenat koji je obeležio njenu karijeru bilo je slikanje za Vogue Paris.

Tilan je tada imala samo 10 godina, a obukli su je i našminkali kao da ima bar 20 više.

Kada je javnost počela da bruji o tome, njena majka je samo rekla: „Jedino što me šokira na fotografiji je ogrlica koju nosi, a koja vredi tri miliona evra“.

Očigledno da seksualizacija njene maloletne ćerke nije bila neki veliki problem.

Ava i Lija Klements

Čim su napunile sedam godina njihova mama im je napravila Instagram. Za šest meseci dobile su oko 150.000 pratilaca, o njima je pisao Dejli mejl. Onda je Instagram skočio na više od milion ljudi koji ih prate i proglašene su za najlepše devojčice na svetu.

„Poslednja godina je bila jako zabavna i uzbudljiva za Avu i Liju. Bilo da su išle u privatne šopinge ili dobijale firmirane stvari od brendova širom sveta, slikale se sa obožavaocima, devojčice su imale predivnu vožnju do sada. Naravno, ono što je njima važno su prijateljstva koje su stekle usput“, rekla je mama devojčica.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ava + Leah (@clementstwins)

Koliko su ove stavke pokazatelji srećnog detinjstva ostaje pitanje. Ipak, majka devojčica nije mnogo marila za to.

Pročitajte još:

„Sve poslove koje im ugovaram preko Instagrama zakazujem vikendom ili odmah posle škole da ne bi izostajale s nastave. Ako im posao bukiraju preko agencije, tamo je učitelj koji im pomaže da završe sve za školu“.

Tih dana kada rade, ustaju rano ujutru da bi ih odvezli do Los Anđelesa.

„Ako rade samo nekoliko sati, nekada ih iznenadim ručkom ili večerom ili izlaskom negde sa drugarima iz LA“, kaže ona.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ava + Leah (@clementstwins)

Sigurni smo da devojčicama nije baš bila najveća želja da rade od malih nogu, a posle posla da rade domaće zadatke, samo da bi najzad otišle u skup restoran.

Ambicije roditelja često prkose zdravom razumu i sasvim jednostavnim životnim prioritetima.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram