Mala Lana bije novu bitku u LA: Neće biti dovoljno novca?

Lana Foto:facebook.com/zalaninuzivotnubitku

Mala Lana Jovanović, jedna od devojčica sa spinalnom mišićnom atrofijom koje su otišle na lečenje u SAD, ovih dana bije novu bitku u Los Anđelesu.

Lana se osećala bolje, terapija je učinila pokretljivijom i živahnijom, sedela sama, počela po malo da umače prstiće svoje u kašicu i da stavlja u usta i svidelo joj se, počela da se okreće, da visoko hvata igračke… Međutim, rinovirus (koji izaziva prehladu) je sve pokvario. Lana je istog dana kad je pokazala simptome prehlade odvedena u bolnicu, ali imala je previše sekreta u plućima i nije mogla da se izbori sa tim. Zbog rinovirusa je bila intubirana. Sad je tubus izveđen, ali je stanje i dalje promenljivo.

„Menja joj se stanje iz sata u sat. Tako da imamo svakakvih momenata. Tubus je izvađen, sad Bože pomozi“, kratko nam je rekla Lanina mama Aleksandra Jovanović.

„Lana je skinuta sa tubusa, ali tu nije kraj našoj borbi. Sada molimo Boga da Lana uspe da se izbori i da diše svojim plućima. Stanje joj se menja iz časa u čas, tako da još nije stabilna. Bolnica je ovde preskupa, ostalo je nešto para na fondaciji ali sad smo već sigurni da to neće biti dovoljno jer je Lana ovde skoro dve nedelje a noć u bolnici je 16.000$. Sve nas je stiglo… Pored toga što je ona u ovom stanju mi moramo da mislimo i o finansijama. Samo da ona bude bolje ubrzo i da mi što pre se vratimo. I baš zbog te ogromne svote, mi molimo Boga da se njeno stanje stabilizuje kako bi mogli da se vratimo. Već sada razmišljamo o avio prevozu koji će nam biti preko potreban. Nažalost nemamo ništa drugo da vam kažemo, molimo se i nadamo se najboljem, pisaćemo vam čim bude nekih promena“, napisali su Lanini roditelji na Facebook stranici Za Laninu životnu bitku. 

Lana Foto:facebook.com/zalaninuzivotnubitku

 

Mala Lana je krajem prošle godine prikupila 2.4 miliona dolara za „najskuplji lek na svetu“ zolgensma i hospitalizaciju u SAD. Na stranici fondacije Budi human još je otvoren Lanin profil, s instrukcijama za pomoć.

Pročitajte još:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram