Pravila po kojima je odrasla ćerka Bila Gejtsa će vas iznenaditi

Foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Bil i Melinda Gejts imali su jasnu viziju.

Najstarija ćerka milijardera Bila Gejtsa postala je majka – ali uprkos tome što je rođena u jednoj od najbogatijih porodica na svetu, beba Dženifer Gejts možda neće imati raskošno odrastanje koje biste očekivali.

Najverovatnije je da unuka Gejtsovih neće dobiti mnogo od ogromnog bogatstva osnivača Majkrosofta, pošto je Bil u brojnim prilikama izrazio svoje strahove da će njegova deca postati „pokvarena“ zbog novca – a čak se jednom zakleo da će koristiti svoju zaradu da „pomogne siromašanima“ radije nego svojoj deci.

U skladu s tim su Gejtsovi i podizali svoje troje dece.

Foto: Andrew Jacobs / Zuma Press / Profimedia

Detinjstvo bez ekrana

Dok su vaspitavali svoju decu, Bil i njegova bivša supruga Melinda dali su sve od sebe da Dženifer, Roriju i Fibi pruže normalno detinjstvo. Gejtsovi su terali svoju decu da rade kućne poslove, dok je Bil čak priznao da nije dozvolio svojoj deci da imaju telefone dok nisu napunili 14 godina.

„Nemamo mobilne telefone za stolom dok jedemo, svojoj deci nismo davali mobilne telefone dok nisu napunili 14 godina i žalili su se da su ih druga deca dobila ranije“, rekao je.

Crkva je takođe bila veliki deo Dženiferinog detinjstva.

„Odgajali smo našu decu na religiozan način. Išli su u katoličku crkvu u koju Melinda ide i u kojoj ja učestvujem“, rekao je Bil.

Dok je razgovarao sa studentima Harvarda 2018. godine, osnivač Majkrosofta je otkrio da su koristili roditeljski stil iz sedamdesetih „ljubav i logika“ dok su podizali svoje troje dece.

„Želimo da uspostavimo ravnotežu u kojoj oni imaju slobodu da rade bilo šta, ali da ih ne obasipamo sa mnogo novca kako bi mogli da ne rade ništa“, objasnio je Bil.

Godine 2014. otkriveno je da će Bil većinu svog bogatstva – procenjenog na oko 107 milijardi dolara – ostaviti fondaciji, a ne svojoj deci.

Vrhunsko obrazovanje

Dženifer je pohađala elitnu srednju školu Lejksajd u Sijetlu – istu školu koju je njen otac završio kada je bio tinejdžer. U privatnoj školi Bil je otkrio svoju strast prema računarima i upoznao suosnivača Majkrosofta Pola Alena.

Nakon što je diplomirala, Dženifer je pohađala Univerzitet Stenford – gde je postala strastvena u pomaganju deci.

Takođe se zainteresovala za morsku biologiju nakon što je provela tri meseca studirajući tu temu u inostranstvu u Australiji. Zatim je diplomirala biologiju na Stenfordu u proleće 2018.

Foto: Matthieu Mirville / Zuma Press / Profimedia

Dženifer je tada uzela pauzu od godinu dana da se fokusira na takmičarsko jahanje pre nego što se upisala na studije medicine u Njujorku. Nada se da će jednog dana specijalizirati pedijatriju ili primarnu negu, a priznala je da je skoro odustala od svojih snova da postane lekarka.

„Zaista sam se mučila kroz svoj prvi semestar na Stenfordu i pomislila sam u sebi: ‘Mislim da nisam stvorena da budem doktorka ako ne mogu da naučim ovaj materijal'“, rekla je.

Uprkos njenom nedostatku samopouzdanja, tada je shvatila da uspeh nije bio u njenim prirodnim sposobnostima – već u radu koji je bila spremna da uloži u svoje studije.

Foto: Zabulon Laurent/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Dženifer je takođe strastvena čitateljka, kao i njen otac. Kada ne uči ili se ne takmiči na konjičkoj stazi, najdraže joj je da uživa uz dobru knjigu.

Ona je sada udata i rodila je dete, a muža Najela upoznala je putem svog omiljenog hobija – jahanja. Njihovo prijateljstvo je na kraju preraslo u romansu. Najel je rođen u Čikagu, a odrastao u Kuvajtu. Njegovi roditelji milioneri i vlasnici su arhitektonske firme u Kuvajtu.

Luksuz bez premca

Možda su Gejtsovi pokušali da odgajaju svoju decu što je moguće skromnije, ali njihova životna situacija je bila daleko od skromne.

Porodica je odrasla u vili vrednoj 131 milion dolara u Medini u Vašingtonu, koja je imala 24 kupatila i šest kuhinja, kao i sopstvenu plažu, kućni bioskop, teretanu i sobu za trampoline.

Foto: Elli Birch/IPS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Uprkos tome što je Bil rekao da želi da njegova deca krče sopstveni put i da neće videti mnogo od njegovih milijardi, oni su sigurno imali koristi od toga što su deo bogate porodice.

On je poklonio Dženifer ne jednu, već dve luksuzne nekretnine tokom godina – farmu konja vrednu 16 miliona dolara u severnom delu Njujorka i  penthaus od 51 milion dolara na Menhetnu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram