Poznati Srbi koji su deci dali neobična imena – sin Kristine Radenković je potpuno iznenađenje

Foto:Shutterstock/Antonio Ahel/ATAImages/Instagram/callmelolita

Koje vam se najviše dopada?

Pri izboru imena mnogi roditelji se trude da ime bude zvučno, posebno i originalno, neki žele da bude internacionalno, dok se drugi opredeljuju i za stara srpska imena, često zaboravljena, koja su modernom svetu autentična. Takođe, pri izboru imena većini mama i tata je važno značenje imena koje daju svom dečaku ili devojčici.

Otkrivamo koje srpske poznate ličnosti su izabrale retka i originalna imena za svoje mališane, a možda će neka od njih i vas inspirisati.

Popularni pevač Zdravko Čolić je za svoju stariju ćerku izabrao dva imena – Una Zvezdana (dok Una znači jedinstvena, Zvezdana je, kako i samo ime kaže, simbol za zvezdu).

Pevačica Ana Štajdohar i saksofonista Nikola Demonja svojoj devojčici su dali ime Nia, što znači „ona koja sija“. KristinaBekvalac je za svog sina izabrala ime Noa („onaj koji će utešiti“), a ćerka Biljane i Janka Tisparevića se zove Emili, a značenje imena je „ona koja se takmiči“.

Ćerke fudbalera Marka Pantelića zovu se Ingrid i Alegra. Ime Ingrid vodi poreklo iz Švedske i znači „žena“, dok Alegra znači „vesela“. Pevačica Nikolija Jovanović svojoj naslednici dala je ime Rea, koje je grčkog porekla i u bukvalnom prevodu znači „teći“.

Ćerka modne kreatorke Suzane Perić zove se Tifani (značenje imena je „pojavljivanje Boga“), a manekenka Jovana Đorđević svojoj ćerkici dala je ime Noel koje znači „dan rođenja“ ili „Božić“. Voditeljka Nataša Pavlović i autorka emisije „Praktična žena“ svojim dečacima je dala imena Oleg koje znači „svet, blagosloven“ i Jan koje znači „onaj kome se Bog smilovao“.

Voditeljka Kristina Radenković je takođe izabrala autentično ime za svog sina – Rogan, po knezu Roganu iz Njegoševog „Gorskog vijenca“. Ćerka repera Skaj Viklera zove se Strela, prenosi yumama.

***

Bonus video: Podcast Mamazjanija – gost Tomislav Kuljiš