Poruku Nine Seničar o običaju koji prati porođaj treba da čuje svaki muškarac u Srbiji

Foto: Rodin Eckenroth / Getty images / Profimedia

Srpska glumica, voditeljka i manekenka otvoreno je pričala o porodičnim odnosima, a posebno se osvrnula na jedan srpski običaj koji se vezuje za rođenje dece.

Srpska glumica, voditeljka i manekenka Nina Seničar je trudna – čeka drugo dete sa svojim suprugom američkim glumcem Džejem Elisom. Ona je pritom nedavno gostovala u podkastu „Jednostavno roditelj“ gde je pričala o porodici, roditeljstvu i vaspitanju.

Jedna od najlepših Srpkinja se tom prilikom dotakla porodičnog odnosa i jednog srpskog običaja koji prati porođaj, a koji se, kako je istakla, njoj nimalo ne sviđa.

„Jako me sad neće voleti muškarci u Srbiji, ali meni je nezamislivo da se žena porođa, a da si ti u kafani, piješ sa društvom i da si posle mrtav pijan“, započela je Nina Seničar svoje izlaganje.

Kako dalje navodi, muškarac treba da bude sa trudnicom i da vidi kroz šta ona prolazi.

„Ne krivim muškarce jer se to kod nas jednostavno tako desilo, kod nas muškarci nisu mogli da budu na porođaju. Šta će čovek da radi ako porođaj traje, recimo, 20 sati? Verovatno se to tako sponatano desilo, kao, hajde da budem sa društvom“, kaže Nina.

View this post on Instagram

A post shared by Nina Senicar (@ninasenicar)

Nina se osvrnula i na to što neki muškaraci ne učestvuju u negovanju deteta.

„U životu nisu promenili pelenu detetu. Kao ‘znaš, ja sam muškarac’. Ne znam šta bih uradila tim ljudima stvarno. To su neke stvari u kojima ti ne učestvuješ, a koje su apsolutno toliko bitne i za dete i za vas kao par“.

Kako dalje navodi, neće da generalizuje jer ima i fenomenalnih očeva.

„Moj tata, nikad nije propustio da dođe kući da me okupa. On bi našao zamenu na dežurstvu za tih 20 minuta. Srećom, Nosi Sad je mali. Doleteo je, okupao me, stavio da spavam i vratio se“, priseća se ona i ističe da njega na to niko nije naterao.

„On je to zaista želeo. Ali to i jeste poenta – da ne treba da budu naterani“, zaključuje Nina Seničar.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram