Porodila se u 58. godini života i ima moćnu poruku za sve koji je osuđuju

Foto: Facebook / Carolyne Ness

Kerolajn kaže da ne veruje da je žena u svojim 50-im prestara da bi imala decu.

Žena koja je svoju prvu bebu dočekala u 58. godini otkrila je da joj je drago što je postala majka u poznijem periodu života.

Kerolajn Nes, koja sada ima 64 godine, platila je 4.500 funti za embrion u Indiji 2017. godine, jer je celog života imala problema sa plodnošću.

Ova Australijanka tvrdi da nije sebična što je dobila bebu kasnije u životu i tvrdi da ju je to zapravo učinilo boljom majkom.

Uprkos tome što Kerolajn, koja je u novembru 2017. dočekala sina Džaveda, koji sada ima 5 godina, ne žali zbog svoje odluke, priznaje da to nikada bio njen prvi izbor.

„Da imam bebu pre svoje 60. nikada ne bi bio moj prvi izbor kada sam bila mlađa. Nikada nisam želela da budem samohrana majka, to je bila moja najgora noćna mora, ali je došlo do faze u kojoj je bilo ‘sada ili nikada’ i znala sam da ću zažaliti ako ne pokušam“, rekla je za The Sun.

Karolinino putovanje ka majčinstvu počelo je 30 godina pre nego što je istražila usvajanje embriona, žudeći za detetom tokom svog života.

„Bila sam udata kada sam bila mlađa, ali sam se mučila da zatrudnim. U svojim 30-im otkrila sam da imam problema sa plodnošću, ali dok smo počeli da razmišljamo o vantelesnoj oplodnji, naša veza je pukla i jednostavno nismo želeli da u to dovodimo dete. Nakon što sam se razvela od svog muža, gospodin pravi se nikada nije pojavio, imala sam nekoliko veza, ali nijednu za koju sam smatrala da je zaista prikladna“, kaže ona.

Nedugo pre svog 58. rođendana, Kerolin je saznala za usvajanje embriona, proces u kojem se usvaja zamrznuti embrion, a ne beba kada se rodi. Embrion bira osoba koja želi da ga usvoji i implantira u matericu koristeći istu tehniku kao kod vantelesne oplodnje.

Ali s obzirom da je starosna granica za usvajanje embriona bila 55 godina u Australiji, Kerolajn je morala ode u Indiju gde je starosna granica 58 godina. U novembru 2017. godine, Kerolajn je imala planirani carski rez jer se zbog njenih godina trudnoća smatrala visokim rizikom. Ali njen sin Džaved je rođen kao zdrava beba.

Džaved sada ima pet godina, a Karolajn kaže da njen sin nije primetio njene godine.

„Nije primetio da sam starija, sve što kaže je da želi tatu“, smeje se.

„Mislim da druge mame očigledno primećuju. Neki Džavedovi prijatelji imaju bake koje su otprilike istih godina kao i ja, ali ja se samo predstavljam kao njegova mama. Na kraju krajeva, nemam čega da se stidim“, jasna je.

Kerolajn kaže da ne veruje da je žena u svojim 50-im prestara da bi imala decu.

„Mislim da nije kasno kada ste u svojim 50-im.Tako mi je drago što sam bila uporna sa trudnoćom jer je Džaved potpuno promenio moj život. Ne mogu da zamislim da sam ovo mogla da propustim, a za roditeljstvo imam još najmanje dobrih 20 godina. To je bila najbolja odluka koju sam ikada donela“, zaključuje.

***

BONUS VIDEO: Jelena Đoković: Šta me je privuklo konceptu svesnog roditeljstva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram