Žena se porodila na parkingu Instituta za majku i dete

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Na parkingu Instituta za majku i dete danas se odigrala prava drama sa srećnim krajem - na svet je došla jedna devojčica kojoj se izgleda baš žurilo.

Naime, jedna žena se porodila na zadnjem sedištu automobila, a uz brzu reakciju lekara iz Instituta za majku i dete, porođaj je prošao u najboljem redu.

Roditelji bebe su očigledno iz neznanja krenuli ka nekoj drugoj bolnici, pa su nekako na kraju dospeli ispred ove ustanove. Načelnik Instituta dr Radoje Simić objasnio je za Nova.rs šta se tačno dogodilo.

Pročitajte još:

„Ovo joj je treći porođaj, već ima iskustva po tom pitanju. Oni su krenuli ili u Zemnusku bolnicu ili u ‘Dragišu Mišović’ iz Sremčice, pa je došlo do problema u sporazumevanju. Tu su bili ljudi koji znaju albanski pa su malo pripomogli. Oni verovatno nisu znali koja porodilišta funkcionišu, pa su se zaustavili kod nas na parkingu ispred službe ginekologije. Porođaj je tada bio skoro završen. Kolega ginekolog, Zoran Aleksov, iskusan ginekolog, završio je porođaj brzo i majka je zbrinuta na ginekologiji na Institutu, a beba u odeljenju za pedijatriju“, rekao je dr Simić.

Iako je beba rođena u krajnje nesvakidašnjim uslovima, dr Simić kaže da su i devojčica i njena majka u odličnom stanju. One su prevezene u „Narodni front“.

„Bebica je sasvim dobro, ženska bebica bez ikakvih anomalija i sa dobrim nalazima. Majka je takođe zbrinuta, ali s obzirom da mi nemamo porodilište, a praćenje porodilje je neophodno u ovakvim uslovima, u dogovoru sa kolegama iz bolnice „Narodni front“, s kojim imamo odličnu saradnju, pozvani su oni, pa smo preveli majku i bebicu našim sanitetom, uz lekara, ginekologa i pedijatra, da to bude kompletno zbrinjavanje. Sve je završeno na najlepši mogući način“, zaključuje načelnik Simić za naš portal.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram