Pljušte osude: Roditelji odvikli dvonedeljnu bebu od pelena

odvikavanje od pelena
Foto: Youtube/On the Way

Mama i tata koji tvrde da su bebu od samo dve nedelje naučili da ne piški u pelene zaprepastili su sve koji su videli snimak tog njihovog poduhvata. I dok im se neki dive i zavide im, mnogi se pitaju kako je to uopšte moguće, ali i da li je zdravo.

U moru čudnovatih fotografija i snimaka sa intreneta nedavno je isplivala jedna prilično neverovatna objava mame Montane Louer i tate Toma Lindvuda. Oni su sa svetom podelili video u kom objašnjavaju kako su koristeći takozvanu eliminacionu komunikaciju uspeli u tome da njihovoj ćerkici starosti dve nedelje – dakle, ne dva meseca – više ne trebaju pelene. I ne samo to, malena s devet meseci već zna kako da koristi nošu.

Ovaj australijski par kaže da eliminaciona komunikacija uključuje čitanje bebinih signala da treba da piški ili kaki, čime se preskače potreba za pelenama i ohrabruje naučeno ponašanje. Tata Tom tvrdi kako roditelji, baš kao što počinju da prepoznaju znakove da je beba gladna, istom tehnikom mogu da nauče da prepoznaju kad ona mora da piški ili kaki.

Mama Montana je u videu objavljenom na Jutjubu ispričala i kako joj se „ideja isprva činila ludom“, ali da zbog nje nisu morali da kupuju pelene otkako je mala Blu napunila dve nedelje.

Navodno su oni u jednom danu naučili Blu da koristi nošu, i to kad se Tom zaista posvetio tome da bebu stavi na nošu svaki put kad mu se činilo da joj je piški ili kaki. Od tada, kažu, mala ih samo pogleda kad treba i oni je stave na nošu.

Pročitajte još:

„Bebe su rođene apsolutno bez prethodnog znanja kako, odnosno gde se obavlja nužda, pa ako ih ne naučimo da se to radi u pelenu, ne moramo ih kasnije ni odvikavati od pelene“, kaže Montana.

I ona i Tom svim roditeljima preporučaju metodu eliminacione komunikacije.

„Ima smisla u tome da se dete odmah nauči kako da ide u WC.“

Kako su, što se njih tiče, pelene i „novi luksuz i neekološke“, njih dvoje su i drugim roditeljima preporučili da urade isto – da odvoje jedan dan koliko je i Blu trebalo da nauči da piški u posudicu, a nakon toga je samo trebalo da čitaju znakove.

„Pogledala bi nas kao da kaže: idem sada na nošu, odvedi me do noše, što je bilo stvarno slatko jer je imala dve nedelje kad se to dogodilo. Bilo je neverovatno.“

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram