Ovo su trudnice kojima poklanjamo prenatalni test – njihove priče su nas oduvale

Trudnica
Foto: IAN HOOTON / Sciencephoto / Profimedia

Ovim trudnicama poklanjamo tri YOU51 prenatalna testa.

Redakcija portala Zadovoljna, u saradnji sa partnerom YOU51, poklanja budućim mamama tri YOU51 prenatalna testa. Od svih priča koje su pristigle na konkurs, o tome kako su ove srećne buduće mame zatrudnele, kako su to saopštile svojim partnerima i kakva ih je reakcija sačekala, izabrale smo tri najupečatljivije. Svaka nas je dirnula na svoj način, ali kao prvu moramo da izdvojimo priču Jovane Vučković koja nas je i bukvalno rasplakala – zbog njenog predivnog gesta.

Jovanina priča: Mećava

Nosila dete od 14 meseci po mećavi jer živimo na planini, auto nije mogao dalje, muž otišao peške po sanke i rekao mi da čekam u autu, ali dete se već unervozilo jer više od sat vremena sedimo u autu i ja rešim da krenem, ostavila sve u auto, samo sam se trudila da ponesem detetov ranac jer mi je unutra bio test za trudnoću, a menstruacija je kasnila.

Stigli mi bezbedno kući i samo sam čekala da svane da mogu da uradim test, sve vreme šaleći se sa suprugom kako jesam trudna, gde ćemo da strpamo drugi krevetac soba nam je mala, ali iskreno nisam se nadala pozitivnom ishodu, a bio je pozitivan. Ulazim u sobu suprug sedi i dižem ruke i kažem „jašaaa“ trudna sam i briznem u plač od sreće i šoka, jer kao samo što sam se porodila, mislim nama to tako deluje iako je prošlo dosta vremena, još carskim rezom, a i još uvek sam dojila dete.

Ali kad su emocije slegle, shvatila sam da bolje ne može da bude, prvo dete će da ima društvo, drugo dete zdravlja bože starijeg brata da ga čuva, imaće jedno drugo, a mi njih. Inače, suprug i ja smo 10 godina zajedno, on ima 28, ja 27, tako da „we were just kids when we fell in love“.

Eto tako smo mi saznali za bebicu, trenutno smo 11.nedelja trudnoće.

p.s. Ako kojim slučajem budem izabrana, a javila vam se i trudnica sa porukom da joj je to preko potrebno, rado bih svoj poklon prosledila.

Osim Jovane, ovaj vredan poklon dobile su i Teodora Milić i Ana Velimirović.

Teodorina priča: „Rekli su da neću moći da zatrudnim“

Ja sam Teodora i imam 27 godina, pre 5 godina dobila sam hroničnu mioloidnu leukemiju i rečeno mi je tada da neću moći da ostanem u drugom stanju. Kako je vreme prolazilo i rezultati su bili bolji. Ali mi je rečeno da i dalje neću moći tako lako da zatrudnim.

Sa partnerom sam godinu dana i od samog starta smo želeli bebu. Ovaj mesec sam saznala da sam trudna tako što sam radila kućni test. Moj partner vozi kamion i u tom momentu je bio u Holandiji. Nisam ni sekunde čekala, odmah sam ga pozvala na video poziv. Pokazala sam mu test , mislio je opet da je negativan do trenutka dok nisam počela da plačem, a on da se smeje. Neprekidno se smejao i svirao po putu. Nikada ga nisam videla srećnijeg ni da se više smeje.

Prošlo je 2 nedelje od tog događaja, i dalje mu je isti osmeh na licu. Ja se osećam super iako moram celu trudnoću da se bockam nekim injekcijama. Ali sve zarad našeg boljeg sutra i naše bebe.

Anina priča: Četvrto sa 40

Imam 40 godina i majka sam troje dece od 16, 14 i 9 godina. Sada sam u 10. nedelji trudnoće koja nam je došla kao jedno veliko divno iznenađenje. Pre 5 godina sam imala karcinom štitne žlezde, uspešno operisana i sada potpuno zdrava žena, ali smo mislili da trudnoća ne bi mogla tako lako da se desi i uspešno iznese pa sada imam češće kontrole nego u prethodnim trudnoćama i nadam se da će sve proći u najboljem redu.

Kada mi je izostao ciklus, prvo sam uradila kućni test koji je brzinom munje pokazao dve crtice, suprug i ja smo bili veoma iznenađeni ali i uplašeni jer nismo bili sigurni da li je zaista u pitanju trudnoća i da li je sve ok pa nismo ništa pričali deci do prvog odlaska kod dr. Kada je dr potvrdio trudnoću, pale su i prve suze radosnice, a onda i porodično okupljanje da podelimo novosti sa decom. Najmlađi sin se doslovce raspametio, presrećan što će biti neko mlađi od njega, stariji sin i ćerka su prvo bili zatečeni, srećni ali zbunjeni (po izrazima lica delovalo je kao da razmišljaju kad su mama i tata to uspeli) hahaha… A onda je usledilo javljanje familiji, društvu… i navijanje za pol, ime…

Sve u svemu ova za sad mala mrvica nas je bas usrećila!

Prethodnih dana razmatram koji prenatalni test da radim jer zaista ne znam razliku između proizvođaca testova koji su dostupni kod nas i malopre kada sam ugledala vas članak, pomislila sam da je to odgovor na moja pitanja i znak da treba da učestvujem!

***

Redakcija portala Zadovoljna zahvaljuje svim mamama koje su svoje priče poslale na konkurs i želimo im svu sreću u trudnoći i roditeljstvu.

BONUS VIDEO: Podcast Mamazjanija sa Hristonom Popović i Nikolinom Milosavljević – Da li je mama kriva za sve?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram