Osnovci za Nova.rs: „Učiteljicu pod maskom ništa ne razumem“

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Pitali smo osnovce kako protiče početak ove školske godine, da li oni i njihovi drugari poštuju mere zaštite i šta ih najviše muči u onom što odrasli nazivaju "novo normalno".

Deca koja su nam otkrila kako im izgleda đačka korona svakodnevica idu u različite škole u Beogradu.

Nemanja, II razred

Moramo da nosimo masku non-stop, osim kad jedemo i na odmoru. Nervira me to, znojim se i jedva čekam da je skinem. Ne znam zašto moramo da nosimo na časovima kad sedimo po jedan u klupi. I mi ne kijamo i ne kašljemo jedni u druge i nervira me sve.

Stefan, IV razred

Učiteljica nas pusti da skinemo maske na času jer smo udaljeni. Navikao sam da stavim masku kad treba, ne smeta mi, ali bih voleo da glupa korona prođe što pre da može opet ceo razred u učionice. Grozno mi je što smo podeljeni i što menjamo smene i što nismo svi zajedno.

Ognjen, VIII razred

Kad uđemo u školsko dvorište moramo da stavimo maske, budemo na distanci, ne pravimo grupe.

Pročitajte još:

U školi nas sačekaju tetkice sa asepsolom i isprskaju nam ruke i kad uđemo moramo da sedimo po jedan u klupi. Nervira me što nemamo nijedan odmor. Smemo u WC samo, ima sapuna i maramica, ali sapun nam daju u bočicama da ponesemo u WC i onda ga vratimo nazad. Kad se vratimo iz toaleta, isprskamo ruke asepsolom. Imam četiri časa po pola sata, budem dva sata u školi. Pauze su samo dok ne dođe nastavnik, nemamo veliki odmor, ne možemo da jedemo i ne smemo. Škola se zaključava kad svi uđu, ko kasni ne može da uđe. Masku možeš da skineš samo kad ćutiš, a kad treba nešto da kažeš staviš je.

Mihailo, VII razred

Kad ulazimo u školu sačeka nas čovek iz obezbeđenja koji kaže da moramo da nosimo maske. Svi ulazimo kroz jedna vrata, na tim jednim vratimaa nas zaustavljaju, mere nam temperaturu i onda nam isprskaju ruke dezinfekcionim sredstvom. Onda uđemo u učionice i imamo samo jedan veliki odmor. Moramo da nosimo maske sve vreme u školi, čak i na odmoru. Kad smo napolju, moramo da budemo na razdaljini od metar svi. Nervira me što moramo sve vreme da nosimo maske, ne možeš da dišeš ni da pričaš s njima normalno.

Anja, IV razred

Nosimo maske sve vreme, samo ih sklonimo kad jedemo. Neki dečaci pokušaju da se prave važni, pa krišom skidaju kad ih niko ne gleda, a desilo se jednom da je moja drugarica zaboravila masku da ponese, pa joj je druga drugarica dala svoju koju je imala u torbi. Nervira me što ne razumem dobro učiteljicu s maskom, ona čudno priča i bez nje, zato mi se sad desi da ne zapišem nešto važno.

*

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram