Školske Vajber grupe – najveća agonija roditelja

Foto: Tweeter/@Tlk_to_myself

S početkom školske godine roditeljima kao da nije bilo dosta neizvesnosti oko zaštitnih mera, smena i pandemije, a dočekala ih je još jedna muka - vajber grupe. Umesto da služe za razmenu korisnih informacija u vezi vrtića ili škole, one se često pretvaraju u horor iz koga se ne može izaći.

„Moj pakao je školska grupa jer mi posle svakog čitanja prepiske treba ili alkohol ili zid da glavom udarim. Kao da se sva šizofrenija ovog sveta slila u II/4 na Vajberu i rešila da mene dotuče.

Pročitajte još:

Od ujutru do ponoći rasprave oko buketa cveća za učiteljicu, pranju maski, zašto je Persa Persić dobila smajlija, a Pera Perić smajlija sa ravnom usnom, ko će da skuplja pare i zašto neće, koga je učiteljica pohvalila, a zašto nije pozvala ovu kad sve zna, gde da nađem pesmicu ‘Leptiriću šareniću’, je l’ iz matematike i pod a i pod b ili samo pod c… Vrhunac je bio kad sam gledala ključnu epizodu serije i stiže poruka da jedna prodaje pamučne gaće, a poruka stigla u 23:30, aman ljudi, što se ne seksate u 23:30, nego mene u zdrav mozak”, kaže Sonja, mama jednog prvaka.

Njenu priču podupiru i tviteraši.

*

*

*

Jedna mama je pronašla recept za vajber grupu u kojoj nema „smarača“.

A u porukama se pre prvog septembra zaista moglo pročitati svašta, bilo je i mama koje su prenosile poruke da će decu u školama tretirati kao u konc logorima i da će ih maltretirati i vakcinisati krišom. Sreća pa je razum prevladao i takve osobe su u startu dočekane na nož. Mada, bilo je i onih koji su na to klimali glavom.

Jedino što vam preostaje je da se, kao i uvek kada su budalaštine u pitanju – oslonite na zdrav razum i povremeno isključite notifikacije na grupama.  Bolje će biti i za decu i za vas.

*

Bonus video:

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram