Vaspitačice u kovid uniformama koje plaše decu

Foto: EPA-EFE / RODRIGO JIMENEZ

Strašna odela za vaspitače u italijanskim vrtićima prestravila su i mališane i roditelje i izazvala su pravu buru na društvenim mrežama.

„Svemirci u milanskim obdaništima“, „Osmi putnik u radu sa decom od dve godine“ i slični naslovi juče su preplavili italijanske medije.

Pročitajte još:

Tako su deca doživela nove uniforme u kojima su zaposleni u jaslicama i obdaništima dočekali decu 7. septembra, na početku nove školske godine.

Vikend je protekao u znaku protesta roditelja zato što je jedna vaspitačica na Fejsbuku objavila svoju fotografiju na kojoj je obučena u „antikovid“ uniformu uz rečenicu:

„Ovo je naša nova uniforma, u ovom odelu od plastike ćemo dočekati naše mališane koji imaju dve godine i koji nas nisu videli šest meseci.“

Foto: Facebook screenshot / Commune Milano

Navela je da se „čak ni medicinsko osoblje danas ne oblači ovako“, prenosi RTS.

„Morali smo da pišemo uputstva, da sve očistimo, imamo dvorište kojem nije moguće pristupiti već četiri godine. Ovo je sramota, za 22 godine rada nisam doživela ovako nešto“, izjavila je vaspitačica iz Milana.

«Noi educatrici ci presenteremo così a bambini di due anni che non ci vedono da 6 mesi. Con camici in plastica (modello…

Posted by Corriere della Sera on Понедељак, 07. септембар 2020.

Roditelji se plaše da će njihova deca da počnu da plaču i beže kada vide osoblje u ovim uniformama, dok drugi poručuju da se ni na pedijatriji ovako danas ne oblače lekari i sestre. Roditelji su protiv i novog radnog vremena, kao i organizacije ulaska u obdaništa, naročito ako jedna porodica ima više dece, pa roditelji ne mogu da uklope radno vremene na poslu sa vrtićem.

Međutim, italijanski mediji danas pišu da će strašna plastična odela uskoro ipak biti zamenjena platnenim uniformama.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram