Odeća, kozmetika, igračke: Kako mame u Srbiji pomažu jedne drugima

majke
Ilustracija: Aleksandr Kichigin / Alamy / Alamy / Profimedia

Svaka od nas ima bar ponešto što bi nekoj drugoj mami značilo.

Četvrtu godinu zaredom akcija Mame rame uz rame ima za cilj da osvesti sadašnje i buduće mame da je OK prihvatiti pomoć, da su tu jedna za drugu, da ako se skupe, nema toga što ne mogu, a što je najbitnije – da pruže jedna drugoj podršku i razumevanje.

U 2020. godini je u okviru ove akcije poslato preko 180 paketa za samo četiri dana slanja, a prošle je pomoć stigla bebama na Neonatologiji.

„Umesto da svaka ponaosob bije svoju bitku, možemo da se udružimo i pomognemo jedna drugoj. Barem kada su deca i bebe u pitanju, svaka stvar (garderoba ili oprema) koristi se vrlo kratko, a cene su im previsoke. Svaka od nas ima bar ponešto što bi nekoj drugoj mami značilo. Zato ove godine umesto prolećne organizujemo jesenju akciju spremanja ormara. Da vidimo šta možemo drugima da darujemo“, kažu autorke akcije.

Ove godine pomažu Centru za bebe.

„Skupljamo garderobu, kozmetiku, knjige, igračke, slatkiše, kašice itd. Za decu uzrasta od 0 (rođenja) do šest godina, ali i za trudnice. Akcija prikupljanja traje do 15. oktobra“, kaže . Svi koji su van Beograda, pakete šalju meni uz obavezno plaćanje poštarine. A ljudi iz Beograda nose lično u Centar za bebe uz moje instrukcije kroz akciju. Svi su dužni da mi se jave u DM. Iako će sve biti ispraćeno storijima, anonimnost je zagarantovana. Akcija nema skrivene namere, motiv ili profit. Jedini cilj je širenje dobre energije, ljubavi i čojstva“, kaže Beograđanka Milica Miletić Jašarević, na Instagramu poznatija kao Trudnica i pas.

BONUS VIDEO: Tata na porođaju u GAK Zemun

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram