Neuronaučnik otkrio koja poza u krevetu je najbolja za začeće

začeće poza
Foto: Tom Merton / Caia Image / Profimedia; instagram.com/hubermanlab

Savet koji može da bude koristan.

Endru Huberman je čuveni neuronaučnik i redovni profesor na Medicinskom fakultetu Stanford, stručnjak za neurobiologiju i psihijatriju i domaćin popularnog podkasta Huberman Lab Podcast.

Njega je u svom podkastu ugostio Leks Fridmen, još jedan veliki stručnjak, rusko-američki ekspert za računare, istraživač Instituta za tehnologiju Masačusets.

Njih dvojica su tom prilikom razgovarali o mnogo čemu, a jedna od tema bili su i saveti za poze u krevetu koje su navodno dobre za začeće bebe.

I šta je o tome kazao Huberman?

„Postoje podaci koji potkrepljuju ideju da, radi povećanja verovatnoće za uspešnu oplodnju, žena ne treba da stoji uspravno nakon seksa. Takođe, ona treba da odmah nakon što je muškarac ejakulirao u nju namesti karlicu, recimo, 15 stepeni naviše.“

Huberman kaže da se neki stručnjaci za plodnost i doktori medicine ne bi složili sa tim, ali mnogi bi.

„Mnogi od njih su mi rekli – da, to o čemu govorite je zapravo šansa da dobijete maksimalan broj spermatozoida iz sperme. I da, sperma može da iscuri. Tako da ima smisla da žena odmah nakon seksa ležeći drži karlicu uzdignutu oko 15 stepeni oko 15 minuta, tako da vagina ne bude okrenuta nadole.”

On ističe da se sve jednostavno svodi na to da se zaobiđe gravitacija – potruditi se da što više spermatozoida ostane unutra neko vreme.

Ovaj savet ne košta ništa, a može da pomogne, kako Huberman prenosi reči drugih stručnjaka.

Ali ako do začeća, uz redovan seks, ne dolazi neko vreme, treba se svakako obratiti sručnjaku, uraditi neophodne analize i preglede i eventualno se posavetovati o procesu vantelesne oplodnje.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram