Muž trudnice iz Srbije hteo je da prisustvuje porođaju. Odgovor doktorke na njenu molbu doveo ju je do suza

Naša najpoznatija babica podelila je s nama jedan potresan slučaj iz svoje karijere.

Dušica Kovačević je babica, osnivačica Udruženja “Fit i zdrava mama” i direktorka patronaže “Bebi patrola”. Na sve to, ona je i mama dve devojčice, a najpoznatija je po tome što je za porođaj spremila više od 5.000 žena.

Dušica je bila gost podcasta Mamazjanija, u kojem je pokušala da da odgovor na brojna pitanja i podelila različita iskustva iz svoje bogate prakse. Između ostalog nam je ispričala zašto su se u jednom porodilištu u Frankfurtu šokirali kad im je opisala kako izgleda porođaj u Srbiji, objasnila je zbog čega su srpska porodilišta na lošem glasu i zašto je teško to promeniti, ali i zašto je pogrešno vezivati se u trudnoći za lekara i po svaku cenu tražiti vezu u porodilištu.

Najbolja ilustracija ovog poslednjeg je jedna situacija u kojoj se našla trudnica iz Srbije čije je muž posle mnogo dvoumljenja odlučio da prisustvuje porođaju, i to u jednom od naših najvećih porodilišta. Ono što ovaj par ni najmanje nije očekivao bila je reakcija izabrane ginekološkinje na njihov zahtev da kroz čin rođenja svog deteta prođu zajedno. Ovo je nažalost, samo jedna u nizu priča koje govore o tome kakvo je stanje u porodilištima u Srbiji.

Mamazjanija se vraća od septembra sa drugom sezonom, a premijerno ćete, kao i do sad, gledati nove epizode svake subote u 20 sati na portalu Zadovoljna.rs, a epizode će na ostalim platformama biti dostupne već u nedelju narednog dana, u 8 ujutru, i to na YouTube kanalu Nova video i podcast platformama Soundcloud, Castbox, Podcast.rs, Spotify i Stitcher, kada se u pretrazi upiše Nova.rs.