Mama je pitala uspešnog biznismena kako da zaštiti dete na internetu – rekao joj je da treba da uradi samo dve stvari

Foto:JPA/AFF-USA.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia; shutterstock

Kako možemo da zaštititimo decu od opasnosti koje vrebaju na internetu, od bola koji drugi pokušavaju da im prouzrokuju svojim komentarima, od situacija u kojima ne znaju kako da se postave, a da ne budu žrtve?

Nema roditelja koji se ovo nije zapitao, a ako im je dete u (pred)pubertetskom uzrastu, onda su to pitanja koja sebi postavljaju svakog dana.

Odgovor, vrlo kratak, ali vrlo upečatljiv i logičan, dolazi od izuzetno uspešnog biznismena, osnivača nekoliko kompanija i čoveka koji na Instagramu ima više od 10 miliona pratilaca. Zove se Genadij Aleksandrovič Vajnerčuk, ali je poznatiji pod imenom Geri Vajnerčuk.

Kao otac trinaestogodišnje devojčice, jednoj majci odgovorio je na pitanje kako da zaštiti svoje dete od toga da bude povređena u internet svetu.

“Kako da svoju devetogodišnju ćerku zaštitim od opasnosti koje vrebaju sa interneta?” – pitala je ova mama u videu koji je postao viralan, a u kom za manje od jednog minuta Geri Vainerčuk daje sjajan odgovor.

View this post on Instagram

A post shared by Gary Vay-Ner-Chuk (@garyvee)

Kako kaže, važne su samo dve stvari.

“Prvo, uložiš trud da joj ne dozvoliš da provodi vreme na internetu. Preteško je, znam, jer je čitav njen svet tamo. Svi su tu. A drugo, i ovo je najvažnije i nešto o čemu kao otac trinaestogodišnjakinje mnogo razmišljam – najbolji i najefikasniji način da dete zaštitite od opasnosti na internetu, jeste da mu pomognete da izgrade samopouzdanje. Jer, kada dete nije nesigurno, ono neće podleći opasnostima. Zato je važno da joj uliješ samopouzdanje, da bude sigurna u ono što jeste, u svoju pamet, da se ne oslanja na svoj izgled. Izgradite joj istinsko samopouzdanje. Jer nećeš biti uvek tu da je paziš u svakom trenutku. Ali ako je učiniš sigurnom u ono što ona jeste, ako je uveriš da je sjajna baš takva kakva jeste, ona neće podleći mišljenjima drugih ljudi. I to je jedini način da je zaštitiš“, objasnio je ovaj izuzetno uspešan biznismen, govornik i čovek čije savete slušaju milioni ljudi.

“Ovo je najbolji odgovor koji sam dobila”, kratko mu je odgovorila žena s kojom je tom prilikom razgovarao, piše Zelena učionica.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram