Madlena Cepter rekla je najlepšu istinu o braku bez dece i odluci da usvoje ćerku

Foto: Nova.rs / Instagram / kingzepter

"Brak bez dece nije ograda u pustinji".

„Nemojte me shvatiti pogrešno, ali brak bez dece nije ograda u pustinji. Brak je sveta institucija u kome se, ujedinjenjem muškarca i žene, postiže harmonija koja je sama po sebi kvalitet. Deca ga čine lepšim, ali ne donose smisao, on je u nama samima. Ema je ušla u naše živote jednog decembarskog dana (2000) i odmah se ugnezdila u naša srca gde je otvorila prostor koga ranije tu nije bilo. Zaista nas je obogatila kao ljude, a i danas to čini svakog dana. Lepo je kad čovek može da se ostvari kao stvaralac, pa da zatim postane roditelj, a još je lepše kada možete da ispravite nepravdu i umesto bola stvorite – ljubav. Meni se dogodilo i prvo i drugo“.

Tim rečima je Madlena Cepter opisala svoj odnos s suprugom Filipom, ali i odluku koja im je promenila živote. Madlena i Filip su usvojili ćerku Emu, koja je danas izrasla u pravu lepoticu. Ali, u intervjuu za „Politiku“, Madlena je bila jasna da smisao braka i harmoničnog odnosa nije uvek u deci.

Foto: Nova.rs

Priča porodice Cepter je fascinantna. Madlena je rođena u Beogradu, kao jedina ćerka Srpkinje i Slovenca, dok je Filp Cepter rođen kao Milan Janković u BiH. Ona je diplomirala književnost, a Filip ekonomiju, a upoznali su se u biblioteci.

„Bio je to jedan od onih momenata kada sve odjednom postane drugačije, kada se usled susreta dva bića sve najedanput utiša dok dvoje ispitaju i osluškuju jedno drugo. Sad kada bih htela da budem racionalna, možda je to moje – sveto osećanje tišine – nastalo kao posledica činjenice da smo se upoznali u Univerzitetskoj biblioteci, ali svakako je i to bilo stanje u kome se sve zaustavlja da bi ponovo počelo, drugačije, promenjeno kroz moć ljubavi. U svakom slučaju, bio je to početak odnosa koji će trajati veoma dugo“, poetično je ispričala Madlena.

Foto: Milan Maricic/ATAImages

Nakon venčanja četiri godine nakon prvog susreta, oboje su u Austriji krenuli od nule – imali su samo jedno drugo. Filip je 1986. osnovao preduzeće koje će se pretvoriti u imperiju, a Madlena ga je pratila u stopu, a kasnije će bogatstvo iskoristiti da osnuje značajne kulturne institucije.

Pre nego što su usvojili ćerku, podigli su sina i ćerku Filipovog brata koji su se u njihovoj kući sklonili od rata dok im je otac bio u Bosni. Devojčica Dijana danas je na vodećoj poziciji u kompaniji, pišu srpski mediji.

Foto: Instagram /kingzepter

Ove godine, Madlena i Filip proslavili su 50 godina braka.

***

BONUS VIDEO: Posle uspešne sportske karijere, Ana Ivanović u novom poslu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram