Kućne biljke koje su otrov za ljubimce

maca
Neke biljke su otrovne za ljubimce; Foto: CaterinaTri / Alamy / Alamy / Profimedia

Učiniće vaš dom lepšim i opuštenijim mestom, ali neke popularne biljke mogu biti otrov za vašeg kućnog ljubimca.

Broj pretraga pojma „otrovne biljke za mačke“ u poslednje vreme je na Googleu porastao za 50 odsto pa je London Furniture Disposal napravio listu popularnih sobnih biljaka koje su otrovne za kućne ljubimce.

Zlatna puzavica

Zlatna puzavica (Devils Ivy) je jako popularna i atraktivna biljčica, jednostavna za održavanje. Mađutim, za kućne ljubimce je otrovna ako se konzumira.

Spatifilum

Spatifilum ima detoks efekat na dom, čisti vazduh i jedna je od najpopularnijih cvetnih biljaka za unutrašnji prostor, ali je izbegavajte ako imate mačku ili psa koji vole da grickaju lepe stvari.

Kaladijum

Poznat po svojim bojama, kaladijum ima lišće baršunasto na dodir, ali deca i kućni ljubimci moraju biti oprezni jer može da uzrokuje otoke, bol u očima, proliv i povraćanje, ako se pojede.

Pročitajte još:

Kala

Iako se ova biljka obično drži na otvorenom, sve je češće i deo unutrašnjih prostora. Međutim, ako završi u ustima, štetna je za ljude i kućne ljubimce jer uzrokuje bol i oticanje pri gutanju.

Cikas palma

Sobne palme su izuzetno popularan izbor, ali nemojte da vas njihov zabavan izgled zavara – ako se proguta i delić cikas palme, mogu se pojaviti povraćanje, proliv, a ponekad i problemi s jetrom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram