Krivio je da ga vara jer dete ne liči na njega: Istina isplivala posle 38 godina

Foto: East2West

Misterija je rešena nakon 38 godina.

Aljona Romanova iz Sibira odrasla je slušajući glasine da je njena majka prevarila svog muža nakon što su meštani njihovog sela isticali da ona nimalo ne liči na oca.

Ali nakon 38 godina ispostavilo se da su nju, zajedno sa Gulsinom Kudrjakovom, odgajali pogrešni roditelji.

Ovo otkriće je šokiralo Aljoninu porodicu, a posebno ih je pogodilo saznanje da im je biološko dete oduzeto nakon što su lekari u sovjetskoj bolnici 1982. godine zakačili pogrešne oznake na novorođenčad.

Foto: East2West, Aljona i Gulsina kao deca

Aljona je za The Sun rekla da se žena koja ju je podigla suočila sa beskrajnim ismevanjem, čak i od sopstvenog muža, optužujući je da je spavala okolo sa drugim muškarcima.

Inače, ona ima izrazito azijske karakteristike kao i mnogi ljudi u planinskoj sibirskoj republici Tuva, međutim, njeni roditelji su slovenskog porekla.

Njena majka Vasilija odlučila je da razbije sumnju i kontaktirala je DNK emisiju na ruskom kanalu NTV.

„Kada sam čula rezultate testa, osetila sam ogromno olakšanje, briznula sam u plač“, rekla je Aljona.

Međutim, pre ovog testa, Aljona i Gulsina, devojčice koje su bile zamenjene na rođenju, prvi put su se srele sa 13 godina, nakon što je Aljonin otac jednog dana posetio bolnicu i saznao da u susednom selu postoji dete koje izrazito liči na njega.

„Moj otac je pozvao moju majku, rekao joj ovo, a ona je otišla u bolnicu i uverila se da ta devojčica liči na njega“, rekla je Aljona.

Hrabra tinejdžerka je preuzela sve na sebe i pokušala je da uđe u trag porodici u selu Pokrovka. Ali, njene nade o srećnom ponovnom okupljanju su propale.

„Kada sam prvi put došla kod Vasilije, biološke majke, njena porodica me nije prihvatila, izbacili su me. Počela je da viče, nije mi verovala i bila je nervozna. Vasilja je govorila da su sve laži, nije verovala u to“, kaže Aljona.

Ipak, ona i Gulsina povezale su se na društvenim mrežama, ali jedva da su komunicirale.

A, godinama kasnije, devojke su naletele jedna na drugu u Kizilu, gradu blizu njihovih sela, i sklopile prijateljstvo.

„Počeli smo da komuniciramo jedni sa drugima kao porodice. Upoznala sam se sa biološkim ocem, a ostali rođaci su me prihvatili“, rekla je Aljona.

Ovo prijateljstvo ih je na kraju dovelo do TV emisije koja je potvrdila ono na šta je Aljona oduvek sumnjala.

Foto: East2West

Njeni nebiološki roditelji su to veoma teško podneli, dok su njoj samoj morali da prepisuju lekove koji bi joj pomogli da se izbori.

Inače, Vasilija je priznala da nikada ne bi mogla biti tako bliska svojoj biološkoj ćerki.

Ona je priznala da je rezultat DNK bio „veoma neočekivan“, uprkos svim spekulacijama i optužbama tokom godina.

Advokat koji zastupa žrtve, sada traži odštetu za njih na ruskim sudovima, jer je rekao da je publicitet produbio bol. Porodice su sada dobile izvinjenje iz bolnice, ali i dalje postoje ožiljci, prenosi The Sun.

***

BONUS VIDEO: Dva načina da svoje obrve dovedete do savršenstva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram