Kraljevska porodica izgubila najdražeg člana: Slomljeni smo

Kraljevski pas
Foto: MICHAEL MIDDLETON / AFP / Profimedia

Princ Vilijam i supruga Kejt Midlton objavili su da je tokom vikenda uginuo njihov voljeni pas Lupo.

Tužnu vest je kraljevski par objavio na Instagramu.

„Nažalost, prošlog vikenda preminuo je naš dragi pas Lupo. U srcu je naše porodice proteklih devet godina i mnogo će nam nedostajati“, napisali su.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Duke and Duchess of Cambridge (@kensingtonroyal)

Lupo je bio engleski koker španijel, koji je potomak psa koji pripada roditeljima Kejt Midlton. Dali su ga Vilu i Kejt kao venčani poklon 2011. godine.

Upravo ovaj lepi pas pojavio se sa princom Džordžom na jednoj od prvih zvaničnih fotografija mališana – navodno je i pomogao da mali princ dobije ime. Naime, par je na pod stavio papiriće sa raznim imenima za dečaka, a onda je Lupo zgazio baš na ime Džordž.

Kraljevski pas
Foto: Matt PORTEOUS / AFP / Profimedia

Pročitajte još:

Psu je ime dala Kejt Midlton, koja ga je nazvala po svojoj prabaki sa očeve strane – Oliviji Kristijani Lupton.

Njen brat, Džejms Midlton, takođe je odao počast Lupu, koji je potekao iz istog legla kao i njegovi psi Ela, Zulu, Inka i Luna.

„Ništa vas nikada ne može pripremiti za gubitak psa. Onima koji nikada nisu imali psa, možda će biti teško da razumeju gubitak. Međutim, oni koji su voleli psa znaju istinu: pas nije samo kućni ljubimac; član je porodice, najbolji prijatelj, odani saputnik, učitelj i terapeut. Mnogi ljudi su me godinama kontaktirali zbog boli nakon gubitka psa i za većinu je gubitak psa u gotovo svakom pogledu uporediv sa gubitkom voljene osobe“.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели James Middleton (@jmidy)


Tokom svog srećnog kraljevskog života, Lupo je imao i jedan incident – 2013. vatrogasci su pozvani da ga spasu nakon što je zaglavio glavu u kapiji u kraljevskom domu u Berkšajru. Međutim, pre nego što su stigli, Lupo je uspeo da se sam oslobodi.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram