Kako izgledaju deca najlepših kraljica i princeza

Foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia, Balkis Press/ABACA / Abaca Press / Profimedia, Kyodo/Newscom / Newscom / Profimedia

Upoznajte najlepše naslednike i naslednice svetskih prestola.

Pripadnici različitih evropskih plemićkih porodica zaslužuju podjednak status kao i deca britanske kraljevske porodice, jer ih pored lepote i elegancije krasi i gracioznost dostojna plave krvi.

Svi znamo kako izgledaju princeza Šarlot ili ćerke kraljice Leticije, ali ne zaboravimo da postoje i druge kraljevske porodice koje imaju isti status i privilegije. I oni su takođe ponosni roditelji.

Japanska carica Masako i princeza Aiko

Foto: Kyodo/Newscom / Newscom / Profimedia, HANDOUT / AFP / Profimedia

Princeza Aiko (20), jedino dete japanskog cara Naruhita i carice Masako, ove godine napunila je 20, a to je vreme kada se prema tradiciji njene porodice, počinju obavljati javne dužnosti, pa je tako Aiko pre par meseci prisustvovala prvoj svojoj kraljevskoj dužnosti.

Jordanska kraljica Ranija i princeze Iman i Salma bint Abdulah

Foto: Credit line: Balkis Press/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ćerke kraljice Ranije, Iman i Salma, izrasle su u prelepe devojke koje su poslednjih godina u centru pažnje u Jordanu i u medijima koji prate živote kraljevskih porodica. Jordanska kraljevska porodica je prošlog meseca bila u slavljeničkom raspoloženju zbog mladih princeza, jer je Iman 25. septembra napunila 26 godina, dok je Salma dan kasnije proslavila 22. rođendan.

Princeza Šarlin od Monaka i princeza Gabrijela

Foto: CRY-Huitel. / The Photo One / Profimedia, INSTAR Images LLC / Alamy / Alamy / Profimedia

Princeza Šarlin i kralj Alber imaju sedmogodišnje blizance – Gabrijelu i Žaka koji se ponekad pojavljuju s roditeljima na javnim događajima, ali ih ne viđamo tako često, pa su mnogi tek nedavno, primetili da je princ Žak nasledio svu majčinu lepotu, dok princeza Gabrijela više liči na svog oca.

Princeza Madlen od Švedske i princeza Leonore

Foto: TT News Agency / Alamy / Alamy / Profimedia, hbgbild / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Švedska princeza Madlen se preselila s porodicom u Ameriku 2018. godine, te više nije u žiži javnosti u medijima u svojoj rodnoj zemlji. Ali, ono što je dobro poznato jeste da je princeza u braku sa Kristoferom O’Nilom, sa kojim ima troje dece – princezu Leonor, princa Nikolasa i princezu Adrijen. Najstarija Leonor, nasledila je lepotu svoje majke.

Kraljica Butana Jetsun Pema i princ Jigme ​​Namgiel Vangčuk

Foto: JONAS EKSTROMER / AFP / Profimedia, Handout / AFP / Profimedia

Jetsun i kralj Jigme Khesar Namgiel Vangčuk sa sinčićem Namgielom ne žive u raskošnoj palati, već u skromnoj kućici. Na medeni mesec nisu išli u daleke tropske krajeve, već su krenuli na put pešice svojim kraljevstvom kako bi nova kraljica upoznala svoje podanike. Jetsun ima velik uticaj na kralja i desna mu je ruka u političkim stvarima i vladanju.

Princeza Marta Luiz i princeza Isadora Behn

Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kontroverzna norveška princeza Marta i njen pokojni suprug Ari Behn venčali su se 2002. godine i dobili tri ćerke, od kojih najviše pažnje privlači  Isidora. Inače, Marta se odrekla titule kraljevskog visočanstva i retko se prihvata takvih obaveza, iako je svojevremeno optuživana u javnosti da tu titulu ipak povremeno koristi u komercijalne svrhe.

Viktorija, prestolonaslednica Švedske i princeza Estel

Foto: Jeppe Gustafsson / Shutterstock Editorial / Profimedia, IBL / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prestolonaslednica Viktorija 2010. udala se za Danijela Vestlinga, svog bivšeg ličnog trenera, koji je posle venčanja postao princ Danijel, vojvoda od Vestergotlanda. U braku su dobili dvoje dece – princezu Estelu Silviju Evu Meri i princa Karla Filipa.

Mete-Marit, princeza Norveške i princeza Ingrid Aleksandra

Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia, NTB Scanpix / Alamy / Alamy / Profimedia

Prošlost Mete Marit pre venčanja za prestolonaslednika Hokona bila je veoma burna. Mete Marit je rodila sina iz vanbračne veze sa čovekom osuđenim za nasilno ponašanje i posedovanje narkotika, dok sa Hokonom ima dvoje dece – prestolonaslednicu princezu Ingrid Aleksandru i princa Svere Magnusa.

Kraljica Leticija i princeze Sofija i Leonor

Foto: Credit line: Andrews Archie/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Kraljica Leticija i kralj Felipe od Španije imaju dve ćerke – Leonor i Sofiju. Princeza Leonor je prestolonaslednica svog oca još od 2014, kada je on stupio na presto pošto je kralj Huan Karlos abdicirao.

Kejt Midlton, vojvotkinja od Kembridža i njena ćerka, princeza Šarlot

Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia, MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Princeza Šarlot je praunuka kraljice Elizabete Druge i četvrta u redu za britanski presto iza svog dede Čarlsa, oca Vilijama i starijeg brata Džordža. Ona je jedina ćerka princa Vilijama i Kejt Midlton.

***

BONUS VIDEO: Poznate Lepotice i Zveri

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram